Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει πάνω από τις 750 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει πάνω από τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με επιφυλακτικότητα παρακολουθούμε την σημερινή (Δευτ, 9/10) επιτυχή προς το παρόν προσπάθεια του ΓΔ (+1% στις 753 μονάδες) να επανέλθει πάνω από το στρογγυλό επίπεδο των 750 μονάδων και πάνω από την κυλιόμενη τοπική κορυφή των 753 μονάδων.

Η επιφυλακτικότητά μας οφείλεται στην μέτρια άνοδο +1% του ΓΔ που είναι σχετικά πολύ μικρή συγκρινόμενη με την τρίμηνη διόρθωση -15% και κυρίως, στους μικρούς σημερινούς τζίρους (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) που δείχνουν σχετική αδιαφορία των αγοραστών για το ΧΑ.

Θα ατενίσουμε θετικότερα την αγορά εάν ο ΓΔ καταρχήν ξεπεράσει την κορυφή-ΥΚ10 ημερών των 755 μονάδων και κυρίως την κορυφή – ΥΚ15 ημερών των 775 μονάδων όπου σήμερα συμπίπτει ο ΕΚΜΟ30. Αγορές θα κάνουμε εάν ο ΓΔ προσεγγίσει ή διασπάσει το κυλιόμενο ΥΚ20 ημερών που σε 5 μέρες θα κυλίσει στις 775 μονάδες.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι τραπεζικές ΑΤΤ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΜΙΓ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο κάτω του -3%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η ανοδικότητα των τραπεζών που παρασύρει τον ΓΔ. Ο ΔΤΡ αυτή τη στιγμή κερδίζει +3,65%, αλλά αυτό δεν μας λέει πολλά πράματα καθώς η τρίμηνη διόρθωση του ιδίου δείκτη έχει πολλαπλάσιο μέγεθος, -35%, και χρειάζεται να δούμε πολύ δουλειά για να προκύψει ανοδική τάση.

Και το δεύτερο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η κατάρρευση 4 μετοχών, πρώτιστα της ΜΙΓ και δευτερευόντως των ΝΗΡ, ΜΛΣ  και ΠΛΑΙΣ, με προφανή αιτία τα άσχημα ή μέτρια εξαμηνιαία αποτελέσματα των αντίστοιχων εισηγμένων (κοιτάξτε την σημερινή πρωινή ανάρτησή μας των «εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων χρησίμων προς τους τεχνικούς αναλυτές).

Επίσης, επισφαλής είναι η πορεία των ΦΦ και ΣΕΝΕΡ που πλησιάζουν έγκυρες στηρίξεις.

Τέλος, υποσχόμενες  είναι οι διαγραμματικές εικόνες των ΓΕΚΤ και ΜΥΤΙΛ που με τις σημερινές μέτριες ανόδους τους πλησιάζουν έγκυρες αντιστάσεις – αγοραστικούς στροφείς.


Θα επανέλθουμε στις 6.00μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει καταφέρει να κλείσει πάνω από την κορυφή – ΥΚ10 των 755 μονάδων.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text