Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ κατοχυρώνει σήμερα τις 750 μονάδες και επιπλέον προσπαθεί να διασπάσει ανοδικά την κορυφή – υψηλό κλείσιμο 10 ημερών των 755,60 μονάδων

O ΓΔ κατοχυρώνει σήμερα τις 750 μονάδες και επιπλέον προσπαθεί να διασπάσει ανοδικά την κορυφή – υψηλό κλείσιμο 10 ημερών των 755,60 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση, Τρίτης, 10/10, καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,60% (στις 754 μονάδες στις 3.55μμ) και μικρούς όγκους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) προσπαθεί να διασπάσει ανοδικά την κορυφή – ΥΚ10 των 755,60 μονάδων σε περίοδο όπου όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια (εκτός των Ισπανίας και Τουρκίας που αντιμετωπίζουν πολιτικά προβλήματα, οι πρώτοι με τους Καταλανούς και οι δεύτεροι με τις αμερικάνικες βίζες) κινούνται στα ύψη.

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την κορυφή – ΥΚ10 των 755 μονάδων, τότε θα έχει κάνει το πρώτο δειλό βήμα για την αναστροφή της τάσης από καθοδική σε ανοδική. Όμως, το θέμα είναι να διασπασθεί η σημαντική κορυφή των 775 μονάδων η οποία σε 3-4 μέρες θα έχει καταστεί ΥΚ20 (Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών) που για εμάς παίζει ρόλο συστημικού σηματοδότη αγορών.

Ευπρόσδεκτη λοιπόν είναι η σημερινή άνοδος αλλά, ακόμα κι αν ο ΓΔ διασπάσει τις 755 μονάδες, θα είναι ανεπαρκής για να αλλάξει την bearish διάθεσή μας και να προχωρήσουμε σε αγορές.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Ο ανοδικός ΓΔ δεν δείχνει σήμερα με ακρίβεια την κατάσταση της αγοράς καθώς οι ανοδικές μετοχές είναι λιγότερες των καθοδικών ενώ μόνον μια μετοχή, η ΑΛΦΑ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και καμία δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει αυτή τη στιγμή η ΑΛΦΑ, +4,40%, η οποία άνοδος δεν είναι ικανή ώστε να ανακηρυχθεί η εν λόγω μετοχή σαν μετοχή της ημέρας καθόσον οι συνοδεύοντες όγκοι είναι μέτριοι (6 εκατ κομμάτια αναμενόμενα στο κλείσιμο ενώ μεγάλοι θα χαρακτηριζόντουσαν εάν ξεπερνούσαν τα 10 εκατ).

Η ΑΛΦΑ επηρεάζει τον ΓΔ και τον ΔΤΡ. Ο δεύτερος καταγράφει αυτή τη στιγμή μεγάλη άνοδο +3,10% πλησιάζοντας τις 790 μονάδες που όμως αντιστοιχεί σε ασήμαντο ανοδικό retracement 50 μονάδων έναντι προηγηθείσας τρίμηνης πτώσης 400 μονάδων.

Δύο μετοχές που χτυπήθηκαν άσχημα κατά τις τελευταίες μέρες, οι ΜΙΓ και ΜΛΣ, σήμερα αντιδρούν ανοδικά με δύναμη και καλούς όγκους αλλά ένας κούκος (μια ανοδική συνεδρίαση) δεν φέρνει την άνοιξη.

Δεν πάνε καλά σήμερα οι, ΕΛΠΕ, ΠΛΑΙΣ, ΔΕΗ και ΝΗΡ που σημειώνουν νέα χαμηλά τριμήνου ενώ, αντίθετα, οι ΜΥΤΙΛ και ΤΕΝΕΡΓ, κρατούν καλά τις θέσεις τους πολύ κοντά σε αντίσταση – σηματοδότη αγορών.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει διασπάσει το ΥΚ10 ημερών των 755,60 μονάδων.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text