Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Σε έκδοση ομολόγου έως 300 εκατ. προχωρεί η Folli Follie

Σε έκδοση ομολόγου έως 300 εκατ. προχωρεί η Folli Follie

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε έκδοση ομολόγου έως 300 εκατ. προχωρεί η Folli Follie

Tου Ανέστη Ντόκα.

Χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι χθες το βράδυ επίσημη ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά με διαρροές από το Λονδίνο μέσω των επενδυτικών οίκων Credit Suisse και UBS σε χρηματιστηριακά γραφεία και τράπεζες, ο εισηγμένος όμιλος Folli Follie προχωρεί στην έκδοση ομολογιακού δανείου τετραετούς διάρκειας σε ελβετικό φράγκο, έως 300 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και κυρίως την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το βιβλίο προσφορών για την ομολογιακή έκδοση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι και το κουπόνι εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 3,25% - 3,5%.

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η διοίκηση της Folli Follie έχει λάβει την έγκριση των μετόχων της στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της 30ής Ιουνίου 2017 για την έκδοση ομολογιακού δανείου έως του ποσού των 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση της εισηγμένης στις 30 Ιουνίου 2017, το σύνολο των μακροπρόθεσμων δανείων έφθανε τα 419,088 εκατ. ευρώ έναντι 361,742 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου στη λήξη του φετινού εξαμήνου διαμορφώνονταν στα 110,939 εκατ. ευρώ από 72,519 εκατ. ευρώ της λήξης του α΄ εξαμήνου του 2016.

Στελέχη της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς με τους οποίους συνομίλησε η «Κ» υποστηρίζουν ότι το επιτόκιο δανεισμού δεν θεωρείται υψηλό αφού είναι στο πλαίσιο της τρέχουσας επιχειρηματικής πρακτικής, κάτι που συνέβη και με άλλους ελληνικούς ομίλους, όπως με Μυτιληναίο και Motor Oil, που δανείστηκαν με επιτόκιο 3,10% και 3,35% αντίστοιχα. Ωστόσο τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν πως αρχικά, όταν δανείστηκε η εταιρεία το 2014, ήταν με 1,75% και τώρα το επιτόκιο σχεδόν διπλασιάζεται. Ο λόγος έχει να κάνει με την αδυναμία της εταιρείας να παραγάγει θετικές ταμειακές ροές. Ωστόσο, αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης στην Κίνα και είναι υποχρεωμένη να δαπανά κεφάλαια για να υποστηρίξει τις επενδύσεις της.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 114,7 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2017, από 97,4 εκατ. το 2016, σημειώνοντας αύξηση 17,8%. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου το φετινό α΄ εξάμηνο διαμορφώθηκαν σε 723,2 εκατ. ευρώ, από 652,7 εκατ. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, σημειώνοντας αύξηση 10,81%. Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων διαμορφώθηκε σε 168,1 εκατ. από 148,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 12,97%.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε τρεις βασικούς τομείς: α) στον σχεδιασμό, την επεξεργασία και εμπορία κοσμημάτων, ρολογιών και λοιπών παρεμφερών αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες, πασμίνες, γυαλιά ηλίου, μικρά δερμάτινα είδη κ.ά.), β) στην εκμετάλλευση πολυκαταστημάτων, γ) στη χονδρική και λιανική πώληση επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Επίσης, ο όμιλος Folli Follie δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής της «Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε.» σε πέντε πολυκαταστήματα, υπό την επωνυμία «attica». Η ναυαρχίδα και το μεγαλύτερο πολυκατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη ένα πολυκατάστημα attica βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, ένα τρίτο attica είναι στο εμπορικό κέντρο The Mall, ενώ άλλα δύο βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης καθώς και ένα τελευταίο που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, ο όμιλος δραστηριοποιείται σε δύο εκπτωτικά πολυκαταστήματα με την επωνυμία «Factory Outlet» στην οδό Πειραιώς και στο εμπορικό πάρκο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.


Πηγή: kathimerini.gr

24

Έντυπη

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text