Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ αναχαιτίζεται από τις 755 μονάδες κινδυνεύοντας να χάσει και τις 750

O ΓΔ αναχαιτίζεται από τις 755 μονάδες κινδυνεύοντας να χάσει και τις 750

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ευχάριστη η σημερινή (Τετάρτης, 11/10) συνεδρίαση για τους αγορασμένους καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -0,70% (στις 750 μονάδες στις 3.45 μμ) και με μικρούς τζίρους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), αφήνει πίσω του την τοπική κορυφή των 755 μονάδων (πάντα σε τιμές κλεισίματος-και όπως είναι γνωστό το ΤΧ δουλεύει με τιμές κλεισίματος) η οποία πτώση επιβεβαιώνει την προ δεκαημέρου ισοϋψή κορυφή των 755 μονάδων δημιουργώντας έτσι «έγκυρη αντίσταση». Και όπως ξέρουμε από την θεωρία της διαγραμματικής ανάλυσης, οι ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων είναι πιο εύστοχες από τις διασπάσεις των αντιστάσεων που εδράζονται σε μονή κορυφή.

Με άλλα λόγια, η σημερινή μικρή πτώση έχει και ένα ενδεχόμενο καλό, ότι εάν τυχόν ο ΓΔ αναστραφεί ανοδικά κατά τις επόμενες μέρες, τότε θα έχουμε αύξηση πιθανοτήτων για φθινοπωρινή ανάκαμψη.

Προς το παρόν ο ΓΔ κινείται κάτω των 755 μονάδων, άρα είμαστε απαισιόδοξοι και αναμένοντες νέα χαμηλά εποχής.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ούτε και η σημερινή συνεδρίαση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψης μετοχών. Οι καθοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι διπλάσιες των ανοδικών αλλά δύο μετοχές, οι ΧΑΚΟΡ και ΝΗΡ, και προηγουμένως και η ΜΙΓ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερα του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει αυτό το τίτλο, ούτε και η ΧΑΚΟΡ της οποίας η άνοδος +6,50% (η μεγαλύτερη της ημέρας) συνοδεύεται με μικρό τζίρο, 40 χιλ ευρώ.

Η δεύτερη σε άνοδο, η ΝΗΡ, ακόμα χειρότερα ενώ σημειώνει καλή άνοδο, +5%, εν τούτοις έχει κάνει φτωχότατο τζίρο 22 χιλ ευρώ μέχρις στιγμής. (Καλούς τζίρους θεωρούμε τους άνω των 100 χιλ ευρώ για τις μικρές μετοχές και τους άνω των 500 χιλ ευρώ για τις μεγάλες – βέβαια εξαρτάται από τον κινητό μέσο 50 ημερών του ημερησίου όγκου των μετοχών).

Η ΜΛΣ, ακόμα πιο χειρότερα, σημειώνει φτωχή άνοδο +1,50% με φτωχούς τζίρους 8 χιλ ευρώ και σε bearish περιοχή του γραφήματος της, άρα ποσώς μας ενδιαφέρει.

Η ΜΙΓ πριν δυο ώρες εκτινασσόταν στο +6,60% μετακυλίοντας την χθεσινή εκτίναξη +14% στην σημερινή συνεδρίαση, αλλά αυτή τη στιγμή πισωγυρίζει στο +1,10%.

Από την άλλη μεριά, η πιο επίφοβη μετοχή είναι η παλιά αγαπημένη μας, η ΦΦ  η οποία με πτώση -2% πλησιάζει την εγκυρότατη στήριξη των 17,50 ευρώ. Η θεμελιακή ανάλυση και η τεχνική ανάλυση διαφωνούν μεταξύ τους στην εκτίμηση της μετοχής ΦΦ, η πρώτη διαπιστώνει ικανοποιητικά αποτελέσματα εξαμήνου της εισηγμένης (κοίτα το ποστ μας της Δευτέρας πρωί) και η δεύτερη διαπιστώνει επικίνδυνη διαγραμματική κατάσταση με την μετοχή να γυροφέρνει έγκυρη στήριξη.

Νέα χαμηλά έτους κάνει και σήμερα η δύσμοιρη ΔΕΗ, θύμα της ευρωνόρμας για τον τεμαχισμό της αλλά και των χρεών προς αυτήν των «ευπαθών κοινωνικών ομάδων» (καθώς και των «στρατηγικών» κακοπληρωτών).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ, όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει μπορέσει να βαστήξει τουλάχιστον τις 750 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text