Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017), να διασπάσει ανοδικά το ΥΚ20 των 766 μονάδων δεχόμενος μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών από τον κανόνα των 4 εβδομάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017), να διασπάσει ανοδικά το ΥΚ20 των 766 μονάδων δεχόμενος μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών από τον κανόνα των 4 εβδομάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο (+0,40% στις 764 μονάδες, στις 4.20 μμ) και μέτριους τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) βρίσκεται σε απόσταση ακριβώς δυο μονάδων από το κυλιόμενο Υψηλό κλείσιμο 20 ημερών που σήμερα έπεσε στην κορυφή C των 765,99 μονάδων.

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 765,99 μονάδες, θα έχει δεχθεί σήματα αγορών από το σύστημα του κανόνα των 4 εβδομάδων το οποίο εμείς ακολουθούμε.

Το σήμα αυτό, αν τελικά δοθεί σε τιμές κλεισίματος, θα έχει ικανοποιητικές επιβεβαιώσεις : Ναι από τον τζίρο εφόσον ξεπερασθούν τα 50 εκατ της περασμένης Παρασκευής. Ναι από του διεθνείς δείκτες που και σήμερα πολλοί από αυτούς πετυχαίνουν νέα υψηλά έτους. Ναι από το σχήμα της διασπώμενης καμπύλης του ΓΔ (κάτι σαν βάση μετά το κατώτατο πυθμένα των 735 μονάδων). Ναι από την εποχικότητα καθώς το τελευταίο τρίμηνο του έτους βγάζει καλές πιθανότητες κερδοφόρων σημάτων. Μάλλον όχι από το μέγεθος της σημερινής διασπώσας ανόδου του ΓΔ. Όχι από τον ιδιαίτερα σημαντικό κατά τους τελευταίους μήνες ΔΤΡ που σήμερα δεν διασπά και αυτός το δικό του ΥΚ20. (Για το point system των ανοδικών διασπάσεων, που ισχύει και για όλα τα συστήματα συναλλαγών, κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδόσεις Eurocapital, σελ 45).

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 765,99 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 27% σε περίπου 50% αγοράζοντας τις μετοχές που θα δούμε παρακάτω.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται ανοδικά και το 1/3 καθοδικά ενώ μόνον δυο μετοχές, οι ΑΤΤ και ΧΑΚΟΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα.

Οι τράπεζες είναι αυτές που ωθούν τον ΓΔ σε μικρή άνοδο με τον ΔΤΡ να σημειώνει μέτρια άνοδο +1,20%  έχοντας ανακτήσει περίπου μόνον το 1/3 της μεγάλης τρίμηνης διόρθωσης. Για να αναστραφεί όμως η τρέχουσα καθοδική τάση των τραπεζών θα πρέπει ο ΔΤΡ να ανακτήσει τα 2/3 της αναφερθείσας διόρθωσης ξεπερνώντας το φράγμα των 1000 μονάδων (τρέχουσα τιμή 825 μονάδες).

Μόνον μια μετοχή κινδυνεύει να διασπάσει καθοδικά έγκυρη (πολλαπλών σημείων στροφής) στήριξή της και είναι η ΦΦ (στήριξη στα 17,50 ευρώ, τρέχουσα τιμή 17,52).

Υπερπωλημένες μετοχές. Κινούνται σε επίπεδα κάτω του -15% από το θερινό υψηλό τους οι μη-τραπεζικές : ΜΙΓ -50% από το θερινό υψηλό, ΙΝΤΚΑ, ΣΕΝΕΡ, ΕΧΑΕ -22%, ΤΙΤΚ -21%, ΝΗΡ -19%, ΦΦ -18%, ΑΒΑΞ -17%, ΠΛΑΘ, ΙΝΛΟΤ, ΠΛΑΙΣ -15%.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει στις 766 μονάδες και πάνω : θα προτιμήσει δυο ομάδες μετοχών (α) αυτές που σημειώνουν νέα υψηλά έτους και αυτή τη στιγμή είναι οι ΤΕΝΕΡΓ και ΧΑΚΟΡ και (β) αυτές που τείνουν να πετύχουν υψηλό κλείσιμο διμήνου με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης και αυτή τη στιγμή είναι οι ΜΥΤΙΛ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 766 μονάδες, ειδάλως αύριο το μεσημέρι.











 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text