Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διστάζει να δώσει σήμερα (Τρίτη, 17/10/2017) μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση του Υψηλού Κλεισίματος 20 ημερών (ΥΚ20)

Ο ΓΔ διστάζει να δώσει σήμερα (Τρίτη, 17/10/2017) μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση του Υψηλού Κλεισίματος 20 ημερών (ΥΚ20)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Άπνοια επικρατεί μέχρις στιγμής (1.20 μμ) στην σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ χάνει οριακά -0,20% (στις 764 μονάδες) και το χειρότερο, ο τζίρος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 10 εκατ και δύσκολα θα ξεπεράσει στο κλείσιμο τα 40 εκατ (έναντι 80 εκατ που θα θέλαμε για να επιβεβαιωθεί η ανοδική διάσπαση του ΥΚ20).

Επιπλέον, καμία μετοχή δεν τολμά να «παιχτεί», να βρεθεί στο στόχαστρο των επενδυτών – κερδοσκόπων ενώ οι πτωτικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι τριπλάσιες των ανοδικών.

Ούτε και η ειδησεογραφία μας εμπνέει. Η χθεσινμή «διαβεβαίωση» της ΕΚΤ ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν «προς το παρόν» ανακεφαλαιοποίηση δεν μας πείθει.

Ο μόνος θετικός παράγοντας της εποχής είναι η επίμονη ανοδική τάση των ξένων χρηματιστηρίων που κανονικά θα έπρεπε να είχε μεταδοθεί και στο ΧΑ.

Ως εκ τούτου είμαστε επιφυλακτικοί για τις προοπτικές του Γενικού Δείκτη και πραγματικά, θα έρθουμε σε δύσκολη θέση αν σήμερα ή αύριο κατορθώσει ο ΓΔ και δώσει σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση του ΥΚ20 των 766 μονάδων.

Αν τελικά δώσει το σήμα, εμείς θα δράσουμε ως εξής :


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 766 μονάδες το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση ανάλογα του μεγέθους της ανόδου και των συνολικών τζίρων. Θετικό κλείσιμο του ΓΔ κάτω του +0,50% με τζίρους κάτω των 40 εκατ θα μας περιορίσει σε μικρές αγορές ανεβάζοντας την μετοχική μας έκθεση από 23% σε 40%. Κλείσιμο του ΓΔ μεταξύ +0,50% και +1,50% και με τζίρους 40 έως 80 εκατ, θα μας ωθήσει σε αγορές που θα ανεβάζουν την έκθεσή μας στο 60%. Γενναίες αγορές θα κάνουμε μόνον αν ο ΓΔ πετύχει άνοδο άνω του +1,50% με τζίρο άνω των 80 , πράγμα που δεν βλέπουμε να γίνεται για σήμερα.

Ποιες μετοχές θα αγοράσουμε σε περίπτωση συστημικού σήματος αγορών. Θα είναι αυτές που αναφέραμε στο χθεσινό σχόλιο : πρώτιστα ΜΥΤΙΛ και ΤΕΝΕΡΓ και στην συνέχεια ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΧΑΚΟΡ.

Εάν ο ΓΔ δεν δώσει σήμερα σήμα αγορών, θα επανέλθουμε αύριο, πιθανόν κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Ειδάλλως θα κάνουμε αναγγελία πράξεων απόψε.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text