Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Στην GVC πούλησε η Centric τα δικαιώματα διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα

Στην GVC πούλησε η Centric τα δικαιώματα διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην GVC πούλησε η Centric τα δικαιώματα διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα

Από τον Ηλία Μπέλλο.  

Στροφή στον τουρισμό και στην εστίαση, αρχής γενομένης από τη Μύκονο, δρομολογεί η Centric Συμμετοχών, με προίκα ρευστότητα 34,4 εκατ. ευρώ. Η εισηγμένη εταιρεία, που είχε δικαιώματα εμπορικής προώθησης διαδικτυακών σελίδων στοιχηματισμού, προχώρησε σε συμφωνία πώλησης των δικαιωμάτων αυτών στην GVC Plc, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η GVC είναι η μητρική της Sportingbet, γνωστής στην Ελλάδα για τα site sportingbet.gr, vistabet.gr και bwin.gr. H Centric, συμφερόντων του επικεφαλής της Ροδόλφου Οντόνι αλλά και του επιχειρηματία Μάριου Διάκου, στο πλαίσιο της συμφωνίας θα λάβει μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση 14,4 εκατ. ευρώ και, υπό προϋποθέσεις, επιπλέον 20 εκατ. μέχρι το 2020. Για τη διαπίστωση του δίκαιου του τιμήματος έχει παραγγελθεί αποτίμηση από ανεξάρτητο οίκο πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων. Ο Ρ. Οντόνι μιλώντας στην «Κ» σημειώνει πως η Centric έχει ήδη προχωρήσει προς την απόκτηση ξενοδοχειακού ακίνητου στη Μύκονο μέσω θυγατρικής της όπως και ότι η διακοπή της συνεργασίας με την GVC Plc ήταν κυρίως επιδίωξη της Centric.

Για την ώρα, και πριν υλοποιηθεί η προαναγγελθείσα ανάπτυξη σε τουρισμό και εστίαση, η Centric, χωρίς την εμπορική προώθηση των διαδικτυακών σελίδων στοιχηματισμού, χάνει σχεδόν το σύνολο του τζίρου της (99,9%) με εξαίρεση μια συγκριτικά μικρή σε κύκλο εργασιών δραστηριότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο κύκλος εργασιών κατά δήλωση της εισηγμένης ξεπέρασε το 1,2 δισ. ευρώ το 2016 και τα 740 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017. Βέβαια, πηγές της αγοράς επισημαίνουν πως τα ποσά αυτά είναι διογκωμένα από την καταγραφή του συνόλου της αξίας των στοιχημάτων που διεκπεραιώνουν οι διαδικτυακές της πλατφόρμες (drop) και όχι των χρημάτων που απομένουν μετά τη διανομή κερδών στους παίκτες (win).

Ενδεικτικά αναφέρεται πως αν και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθε σε 744,1 εκατ., το μεικτό κέρδος ανήλθε σε μόλις 6,9 εκατ. Στην αγορά πιθανολογείται επίσης πως η GVC Plc και άλλες ομοειδείς ξένες επιχειρήσεις προχωρούν σταδιακά σε απευθείας δραστηριοποίησή τους στις αγορές που έχουν παρουσία. Ακόμα μία τέτοια περίπτωση είναι η εξαγορά της ελληνικής Diamond Link από την PokerStars. Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φoρά που η Centric αλλάζει αγορά, αφού προ δεκαπενταετίας η κεντρική της δραστηριότητα ήταν τα βιντεοπαιχνίδια.

Στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται 24 όμιλοι τυχερών παιχνιδιών μέσω Διαδικτύου, με βάση το μεταβατικό καθεστώς της παραγράφου 12 του άρθρου 50 του ν.4002/2011. Μεταξύ αυτών και οι θυγατρικές της Centric.

Το 2015, οπότε και τα τελευταία διαθέσιμα συγκεντρωτικά στοιχεία της Επιτροπής Παιγνίων, ο κύκλος εργασιών των τυχερών παιγνίων Διαδικτύου (drop) των εταιρειών αυτών ήταν 1,88 δισ. ευρώ. Ωστόσο, μετά τις αποδόσεις των παικτών (win), το μερίδιο των παραπάνω εταιρειών διαμορφώνεται στα 116,2 εκατ., εκ των οποίων τα 34 αποδίδονται στο Δημόσιο.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text