Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Στην πώληση θυγατρικών στη Σερβία προχώρησε ο όμιλος Πειραιώς

Στην πώληση θυγατρικών στη Σερβία προχώρησε ο όμιλος Πειραιώς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην πώληση θυγατρικών στη Σερβία προχώρησε ο όμιλος Πειραιώς

Την πώληση των τραπεζικών και leasing δραστηριοτήτων της στη Σερβία, έναντι περίπου 60 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο όμιλος Τράπεζας Πειραιώς. «Η Τράπεζα Πειραιώς», σημειώνεται στην ανακοίνωση «κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση των τραπεζικών και leasing δραστηριοτήτων της στη Σερβία, στη Direktna Banka A.D., έναν τραπεζικό όμιλο της Σερβίας που αυξάνει δυναμικά την παρουσία του στην τοπική αγορά. Το συνολικό τίμημα σε μετρητά θα διαμορφωθεί από 58 εκατ. έως 61 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την οικονομική απόδοση των πωληθέντων περιουσιακών στοιχείων μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με συνδυασμό πώλησης και ταυτόχρονης μείωσης κεφαλαίου στην Τράπεζα Πειραιώς AD Beograd».

Η συναλλαγή

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε σχετικές κανονιστικές και εταιρικές εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της σερβικής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της τράπεζας στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2018, μετά τη λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και συνιστά ουδέτερη κεφαλαιακά πράξη για την Τράπεζα Πειραιώς.

Με αφορμή των πώληση των δραστηριοτήτων στη Σερβία, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Xρήστος Μεγάλου δήλωσε: «Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από το ισχύον Σχέδιο Αναδιάρθρωσης για μείωση της διεθνούς παρουσίας μας, ανακοινώνουμε την πώληση των σερβικών δραστηριοτήτων μας στην Direktna Banka μετά μια εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία πώλησης. Πιστεύουμε ότι οι πελάτες και οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς στο Βελιγράδι θα ωφεληθούν από την ένταξή τους σε έναν διευρυμένο τοπικό τραπεζικό όμιλο και προσβλέπουμε στην έγκαιρη ολοκλήρωση της συναλλαγής».

Πώληση συμμετοχών

Τα τελευταία χρόνια η τράπεζα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης έχει προχωρήσει στην πώληση της Marathon Bank στη Νέα Υόρκη (2012), της ATE Bank Romania (2013), της Piraeus Bank Egypt (2015), της Tirana Leasing (2015), της Piraeus Bulgaria Leasing (2016), της Piraeus Bank Cyprus (2016) και της ATE Insurance Romania (2017). Εκτός από τις θυγατρικές το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην πώληση διαφόρων συμμετοχών, μεταξύ αυτών, τις ιχθυοκαλλιέργειες «Νηρέα» και «Σελόντα», το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» κ.ά.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text