Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Κυριακή, 22/10/2017, ανασκόπηση της λήξασας εβδομάδας , 16-20 Οκτωβρίου 2017

Σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Κυριακή, 22/10/2017, ανασκόπηση της λήξασας εβδομάδας , 16-20 Οκτωβρίου 2017

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πλευρικά κινήθηκε η αγορά κατά την εβδομάδα που μας πέρασε με τον ΓΔ να έχει συμπιεσθεί σε 30ήμερης διάρκειας οριζόντιο κανάλι με άνω όριο (αντίσταση) τις 766 μονάδες και κάτω όριο (στήριξη) τις 736 μονάδες και με μέσον άξονα τις 751 μονάδες (κοίτα γράφημα).                                  

Σύμφωνα με την κλασσική θεωρία των καναλιών, όταν η τιμή κινείται στο κάτω ήμισυ του καναλιού, τότε υπάρχει προδιάθεση για καθοδική διάσπαση της στήριξης και ανάπτυξη περαιτέρω καθοδικής τάσης ενώ, αντίθετα, όταν η αξία κινείται στο άνω ήμισυ του καναλιού, τότε υπάρχει προδιάθεση για ανοδική διάσπαση της αντίστασης και ανάπτυξης περαιτέρω ανοδικής τάσης. Στην περίπτωσή μας ο ΓΔ (749 μονάδες) βρίσκεται οριακά στο κάτω μισό του 30ήμερου καναλιού και συνεπώς η τεχνική του εικόνα είναι οριακά επισφαλής.

Θα αναπτερωθούν οι ελπίδες μας για ανοδική αναστροφή της τρίμηνης διόρθωσης που βιώνουμε μόνον εάν ο ΓΔ επανέλθει στο άνω μισό του περιγραφέντος καναλιού ξεπερνώντας εύκολα τις 751 μονάδες. Αντίθετα, εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά την στήριξη – χαμηλό 6μήνου των 736 μονάδων, τότε θα είναι πιθανή η συνέχιση της τρέχουσας μεσοπρόθεσμης καθοδικής τάσης.


Στρατηγική για την Δευτέρα

Θα αναφερθεί στο αυριανό σχόλιο των 4.00 μμ.

Μετοχές

Προς το παρόν θα αναφέρουμε τις μετοχές που θεωρούμε υποψήφιες για αγορά  κινούμενες  λίγο κάτω από έγκυρες αντιστάσεις : ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΟΛΘ, ΤΕΝΕΡΓ (κινείται λίγο πάνω από την προσφάτως διασπασθείσα αντίσταση), ΦΡΙΓΟ και ΥΓΕΙΑ με προτεραιότητα σε ΜΥΤΙΛ και ΤΕΝΕΡΓ και εκ δευτέρου σε ΓΕΚΤ.

Μετοχές που κινούνται λίγο πάνω από έγκυρες στηρίξεις κινδυνεύοντας από καθοδικές διασπάσεις και σήματα πωλήσεων : ΕΥΔΑΠ, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ, ΜΠΕΛΑ, ΦΦ και ΠΛΑΘ.


Θα επανέλθουμε αύριο στις 4.00 μμ όπου θα δούμε αν έχει μπορέσει ο ΓΔ να  επανέλθει πάνω από τις 751 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text