Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -2%, καταρρέει προς νέα χαμηλά πενταμήνου

Ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -2%, καταρρέει προς νέα χαμηλά πενταμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσμενής για τους αγορασμένους (longs) είναι η σημερινή συνεδρίαση, Δευτέρας, 23/10, με τον ΓΔ να καταγράφει αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, μεγάλη πτώση -2% (στις 734 μονάδες) με μικρούς τζίρους (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους κύριους ξένους δείκτες σε ανοδική τάση.

Το κύριο συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι η επιχειρούμενη καθοδική διάσπαση του κυλιόμενου Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών – χαμηλού κλεισίματος πενταμήνου των 736 μονάδων του ΓΔ. Αν η διάσπαση αυτή γίνει σε τιμές κλεισίματος θα έχει μάλλον υψηλή βαθμολογία στο point system του πωλητικού στροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδόσεις Eurocapital)  καθώς επιβεβαιώνεται από :

-την καθοδική κύρια τάση

-το μεγάλο μέγεθος, περισσότερο του -1,50%, του διασπώντος κηροπηγίου του ΓΔ

-την μέτρια απόσταση, μικρότερη του -6%, από το κυλιόμενο ΥΚ20 των 766 μονάδων του ΓΔ και,

-από τον διασπώμενο εμφανή σχηματισμό της οριζόντιας ανάπαυλας των 736-766 μονάδων

(Δεν έχει επιβεβαιώσεις από την ανοδική τάση των κύριων ξένων δεικτών).

Η αιτία της σημερινής μεγάλης πτώσης είναι η σήμερον αρξάμενη διαπραγμάτευση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος bail out (διάσωσης) του ελληνικού δημοσίου με μάλλον δυσοίωνες για την Ελλάδα προοπτικές καθώς μέχρις στιγμής η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει μόνον το 1/5 των προαπαιτουμένων ώστε να παίρνει τακτικά τις κοινοτικές ενισχύσεις.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του κυλιόμενου χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών των 736 μονάδων, το ΤΧ θα πουλήσει τυχαίως μέρος από τις μετοχικές του θέσεις κατεβάζοντας την μετοχική του έκθεση από 23% σε 15%.

Μετοχές

Μόνον τρεις (οι ΕΛΛ, ΣΑΡ και ΙΑΣΩ) από τις 47 παρακολουθούμενες από εμάς εμπορεύσιμες μετοχές κινούνται αυτή τη στιγμή με μικρές ανόδους. Από τις υπόλοιπες, οι 13 (ΑΤΤ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΑΒΑΞ, ΑΝΕΜΟΣ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΛΑΚΤ, ΠΛΑΙΣ, ΦΡΛΚ, ΔΕΗ και ΒΙΟ) σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6%.

Το θύμα αλλά και η αιτία της σημερινής μεγάλης πτώσης είναι οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να χάνει -4,75% καταπίπτοντας σε νέα χαμηλά πενταμήνου.

Σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσει έγκυρων στηρίξεων δέχονται σήμερα οι, ΚΡΙ, ΕΥΔΑΠ και ΙΝΤΚΑ.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν αυτή τη στιγμή πολλές μετοχές όπως οι,  ΕΥΡΩΒ, ΠΛΑΙΣ, ΑΒΑΞ, ΕΛΠΕ, ΨΕΝΕΡ, ΕΧΑΕ κα.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ με μικρές ελπίδες ότι ο ΓΔ θα αποφύγει την καθοδική διάσπαση των 736 μονάδων.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text