Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Ε' Αναπτυξιακού Συνεδριου στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 και επανέλαβε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018. 

Μάλιστα, όπως είπε «η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών» προσθέτοντας ότι «πετύχαμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν» και πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική που προσέφυγε στις κάλπες και τη λαϊκή κρίση αφού υπέγραψε συμφωνία με τους θεσμούς, κι όχι πριν».

Αναφερόμενος στους παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση δίνει βάρος στο τρίπτυχο «ολοκληρωμένες αλυσίδες αξίας - εξωστρέφεια - περιβαλλοντική βιωσιμότητα» με έμφαση στους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργείων. 

Σε ότι αφορά την περιφέρεια της Ηπείρου ο πρωθυπουργός θύμισε ότι το 2016 «αυξήσαμε το Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ για την Ήπειρο κατά 279,85% ενώ για το 2017, έχουμε διαθέσει ήδη 31,05 εκατ. ευρώ για ώριμα έργα».

Χαρακτήρισε ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής την αγροτική παραγωγή (γεωργία και  κτηνοτροφία) που μέσω των συνεταιρισμών τα αγροτικά προϊόντα θα καταστούν ανταγωνιστικά.

Αναφορά έκανε και στις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες κα στην τροφοδοσία των πόλεων της Ηπείρου με φυσικό αέριο.

Ωστόσο, από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεχώρισε η επίθεση που εξαπέλυσε κατά μερίδα των ΜΜΕ λέγοντας ότι πολλές ειδήσεις που μεταδίδονται για δημοσιονομικές αστοχίες και προβλήματα στις αξιολογήσεις δεν είναι απλώς «πλαστές» (fake news) αλλά «απελπισμένες» (desperate). 

«Καθημερινά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους, που βλέπουν ότι η χώρα πετυχαίνει στόχους που αναγνωρίζονται διεθνώς. Που βλέπουν ότι η χώρα δεν είναι το "μαύρο πρόβατο". Πότε διαβάζουμε για κατάρρευση των εσόδων, πότε ότι θα μας μαλώσουν για το πώς θα μοιράσουμε το υπερπλεόνασμα και τη διανομή του, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, πότε ότι η γ’ αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι ειδήσεις αυτές «δεν είναι απλά ψευδείς, αλλά απελπισμένες που δείχνουν ένα σύστημα εξουσίας που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις πλατιές μάζες». Και συμπλήρωσε με νόημα «όταν δεν τους βγαίνει στο οικονομικό πεδίο το σχέδιο ανακαλύπτονται χολέρες και πανούκλες στα νοσοκομεία».

Αυτά σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «υποδηλώνουν την απελπισία του παλιού συστήματος και των παρασιτικών του συμμάχων, που χάνει καθημερινά την ελπίδα να εδραιωθεί ξανά» και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά «τους επιστρέφουμε την απόγνωσή τους. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Η δική μας πολιτική κοιτάζει μπροστά».


Πηγή : tovima.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text