Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Πούτιν: Στήριξη στο Κυπριακό από τον Ρώσο Πρόεδρο

Πούτιν: Στήριξη στο Κυπριακό από τον Ρώσο Πρόεδρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πούτιν: Στήριξη στο Κυπριακό από τον Ρώσο Πρόεδρο

Οι διμερείς σχέσεις, η οικονομία, ο τουρισμός και η επίλυση του Κυπριακού ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στη Μόσχα.

Ο Β.Πούτιν, τάχθηκε υπέρ μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού ενώ ο κ. Αναστασιάδης από την πλευρά του εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη συνεπή και σταθερή στήριξη της Ρωσίας στο πρόβλημα της Κύπρου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος μάλιστα ανέφερε ότι η λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να βρεθεί από τους ίδιους τους Κύπριους προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν έξωθεν πιέσεις για επίτευξη αυτού του στόχου. 

Ο Πρόεδρος Πούτιν καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών αναπτύσσονται θετικά. 

Κατά τα λοιπά, τα διμερή θέματα και το κεφάλαιο της οικονομίας ήταν από τα βασικότερα που απασχόλησαν τους ηγέτες των δύο χωρών κατά τις συνομιλίες τους. Ο Ρώσος Πρόεδρος στάθηκε κατά τις δηλώσεις του στις σχέσεις των εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών. Σημείωσε πως υπάρχουν προοπτικές στον τομέα της στρατιωτικοτεχνολογικής συνεργασίας ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο κεφάλαιο του τουρισμού.

Ο Βλ. Πούτιν ανέφερε ότι μεταξύ των δύο χωρών υπογράφτηκαν πάνω από 40 διακυβερνητικές και διϋπουργικές συμφωνίες και αναφέρθηκε στο κοινό πρόγραμμα δράσεων για τα έτη 2018–2020, που καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων συνεργασίας. Σημείωσε πως χάρη στις κοινές προσπάθειες, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες της φετινής χρονιάς, το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 36%.

Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν από τους αρμόδιους Υπουργούς των δυο χωρών συμφωνίες μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Εμπορική Ναυτιλία, τις Διεθνείς Οδικές Μεταφορές, τις Θαλάσσιες Μεταφορές, τις Επικοινωνίες και την Τεχνολογία της Πληροφορίας.

Στο περιθώριο της συνάντησης τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον Πρόεδρο Πούτιν το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄.


Πηγή : tovima.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text