Ο ΓΔ παραπαίει στα χαμηλά πενταμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδυναμία παρουσιάζει και σήμερα, Τετ, 25/10, η αγορά με τον ΓΔ να μην μπορεί να αντιδράσει ανοδικά, ως όφειλε, μετά την βύθιση -4,20% των τελευταίων 5-6 συνεδριάσεων (από τις 766 στις 734 μονάδες). Αντίθετα, αυτός παραμένει χθες και σήμερα άτονος και με μικρές ενδοημερήσιες διακυμάνσεις (αυτή τη στιγμή, 3.30 μμ στις 736 μονάδες) γεγονός που δείχνει αδιαφορία των επενδυτών, ξένων κατά κύριο λόγο, για αγορές ή πωλήσεις.

Οι πιθανότητες είναι υπέρ της συνέχισης της πτώσης του ΓΔ προς τις 700 μονάδες λόγω του ότι η κύρια τάση είναι καθοδική με όλους τους δείκτες τάσης με bearish ενδείξεις.

Η μόνη ελπίδα των long επενδυτών έγκειται στα ιπτάμενα, αυτό τον καιρό, ξένα χρηματιστήρια, μήπως μεταφερθούν μερικά κέρδη από αυτά προς το ΧΑ.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 5/6 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινείται αυτή τη στιγμή το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 40% ενώ καμία μετοχή δεν χάνει χειρότερα του -3% σε αντίθεση με δυο μετοχές, τις ΥΓΕΙΑ και ΙΑΣΩ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

Οι μετοχές της ημέρας : Μέσα στο τρέχον προβληματικό περιβάλλον δύο μετοχές του ιατρικού τομέα, οι ΥΓΕΙΑ και ΙΑΣΩ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους, +4,50% και +7% αντίστοιχα, με αρκετούς τζίρους, περίπου 80 χιλ ευρώ η καθεμία μέχρις στιγμής. Η ΥΓΕΙΑ μάλιστα δίνει σήμερα σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης (εδραζόμενης σε πολλές ισοϋψείς κορυφές) αντίστασης το οποίο όμως σήμα δεν επιβεβαιώνεται από τον καθοδικό ΓΔ. Κατά την γνώμη μας, οι επιθετικοί και ρισκαδόροι επενδυτές θα μπορούσαν σήμερα να αγοράσουν ολίγες ΥΓΕΙΑ αλλά όχι και οι συντηρητικοί επενδυτές αφού το σήμα αγορών, όπως είπαμε, δεν είναι επιβεβαιωμένο από τον ΓΔ.

ΜΙΓ : προσπαθεί σήμερα να παγιώσει την αναστροφή των τελευταίων ημερών όπου η εν λόγω μετοχή μετά από 4μηνο υποπολλαπλασιασμό της τιμής της (από τα 20 λεπτά στα 8) σημείωσε ανοδική αντίδραση περίπου +15%.

ΑΝΕΜΟΣ : Τελικά οι χθεσινές διανομές (-2% με 200 χιλ τεμάχια) δεν είχαν επιπτώσεις στην σημερινή διαπραγμάτευση της μετοχής που κερδίζει αυτή τη στιγμή +1,50% με μικρούς όγκους 5 χιλ τεμαχίων.

Σημείωση : εδώ και λίγη ώρα και μέσα σε 10 λεπτά, ο ΓΔ από τις 736 μονάδες (-0,20%) καταβυθίστηκε στις 732 (-0,50%) μονάδες δηλαδή σε νέα χαμηλά πενταμήνου που σημαίνει συνέχιση της καθοδικής τάσης και αύξηση πιθανοτήτων για περαιτέρω πτώση.

Αιτία είναι και πάλι οι τράπεζες (ΔΤΡ -1,20% σε νέα χαμηλά πενταμήνου, στις 724 μονάδες, από 1150 προ τριμήνου) με τις ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ να σημειώνουν επίσης νέα χαμηλά πενταμήνου και το ίδιο τείνουν να πάθουν και οι ΑΛΦΑ και ΕΤΕ. Η αιτία είναι η γνωστή (τα κόκκινα δάνεια που θα απαιτήσουν ΑΜΚ σε πιθανές χαμηλές τιμές).

Σε νέα χαμηλά πενταμήνου κινούνται επίσης οι μη-τραπεζικές ΣΕΝΕΡ, ΤΙΤΚ και ΕΧΑΕ και το ίδιο τείνουν να κάνουν οι, ΦΦ, ΕΥΔΑΠ, ΜΠΕΛΑ και ΓΕΚΤ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν θα έχει μπορέσει ο ΓΔ να μην κλείσει σε χαμηλό πενταμήνου δηλαδή, να μην  κλείσει κάτω από τις 734 μονάδες (-0,40%).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text