Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα, Πέμπτη, 26/10/2017, αδύναμος, κοντά στα χαμηλά 5μήνου

Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα, Πέμπτη, 26/10/2017, αδύναμος, κοντά στα χαμηλά 5μήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Ούτε και η σημερινή συνεδρίαση μας εμπνέει για αγορές καθόσον ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,70% (στις 742 μονάδες, στις 4.00 μμ) και μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), δεν μπορεί να ξεφύγει από την περιοχή των χαμηλών 5μήνου όπου κατοικοεδρεύει κατά τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες.

 

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ εδώ και περίπου ένα μήνα κινείται μέσα σε οριζόντιο κανάλι με άνω όριο την αντίσταση Α-Β- Υψηλό 20 ημερών των 766 μονάδων και με κάτω όριο την στήριξη R C – Χαμηλό 20 ημερών των 735 μονάδων. Αυτή τη στιγμή ο ΓΔ βρίσκεται κοντύτερα στην στήριξη απέχοντας από αυτήν 7 μονάδες ή 1% και μακρύτερα από την αντίσταση απέχοντας από αυτήν 24 μονάδες ή σχεδόν 3%, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο για τον ΓΔ να διασπάσει καθοδικά την στήριξη παρά ανοδικά την αντίσταση. Εξάλλου, η κλασσική θεωρία των καναλιών επιβεβαιώνει ότι εάν ένα οριζόντιο μεσοβραχυχρόνιο κανάλι βρίσκεται υπό καθοδική μεσομακροχρόνια τάση (όπως συμβαίνει στην περίπτωσή μας), τότε είναι πιο πιθανή, λόγω επικρατούσας καθοδικής τάσης, να διασπασθεί καθοδικά η μεσοβραχυχρόνια στήριξη.

 

Η απαισιοδοξία μας θα μετριασθεί μόνον αν ο ΓΔ αναλάβει δυνάμεις και ανέλθει στο άνω ήμισυ του περιγραφέντος καναλιού ξεπερνώντας τις 750 μονάδες ενώ σε αγορές θα προχωρήσουμε εάν ο ΓΔ δείξει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη διασπώντας ανοδικά την αντίσταση – ΥΚ20 των 766 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά περίπου 5/6 με μετρητά και 1/6 με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

 

Μετοχές

 

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα ανοδικό με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ 5 μετοχές, οι τραπεζικές ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ συν τις ΔΕΗ και ΠΛΑΘ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -1,50%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε και οι 5 αναφερθείσες με μεγάλη άνοδο οι οποίες συνοδεύονται από μικρούς σχετικά όγκους και η άνοδός τους λαμβάνει χώρα στα χαμηλά του γραφήματός τους δηλαδή υπό δυσμενή κύρια καθοδική τάση.

 

Μόνον μια μετοχή μας δίνει ελπίδες σήμερα, ο ΜΥΤΙΛ, ο οποίος με άνοδο +1,45%, στις 861 μονάδες, και με καλούς όγκους 150 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, πλησιάζει απειλητικά την έγκυρη αντίσταση – ΥΚ 60 ημερών - σηματοδότρια μεσοπρόθεσμων αγορών των 866 μονάδων.

 

Τράπεζες : Μετά την μεγάλη τρίμηνη διόρθωσή του ΔΤΡ -35%  από το υψηλό Ιουλίου των 1140 μονάδων στο χθεσινό χαμηλό των 732 μονάδων, σήμερα αντιδρά ανοδικά κατά +3% αυτή τη στιγμή κάνοντας μια ακόμα απόπειρα εκκίνησης ανοδικής αναστροφής. Προς το παρόν δεν μας πείθει.

 

Δεν έχουμε άλλη σημαντική παρατήρηση.

 

Λόγω ονομαστικής εορτής του κ. Δημόπουλου δεν θα μεταδοθεί σήμερα μετασυνεδριακό σχόλιο. Θα επανέλθουμε αύριο στις 4.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει κάνει την πρώτη του μικρή νίκη, να ξεπεράσει τις 750 μονάδες ή, αντίθετα, αν θα έχει πισωγυρίσει προς το χαμηλό εποχής των 734 μονάδων.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text