Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να ανακτήσει τις 750 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί να ανακτήσει τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας εμπνέει για αγορές  ούτε η σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 27/10) καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,50% (στις 743 μονάδες στις 4.00 μμ) και με πολύ μικρούς όγκους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), επιχειρεί ματαίως να ανακτήσει τις 750 μονάδες, γεγονός που αν κατάφερνε θα άλλαζε την μεσοβραχυχρόνια εικόνα του από bearish σε ουδέτερη. Ναι μεν στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης είχε φτάσει στις 747 μονάδες (+1%), αλλά αμέσως ξεφούσκωσε σε μηδενική μεταβολή και τώρα επαναλαμβάνει νέα προσπάθεια ανόδου.

Εάν τελικά ο ΓΔ καταφέρει να κλείσει πάνω από τις 750 μονάδες, θα έχει πετύχει την πρώτη μικρή του νίκη, να περάσει στο άνω ήμισυ του 40ήμερου οριζόντιου καναλιού του των 734-766 μονάδων δίδοντας ελπίδες και για ανοδική διάσπαση και του άνω ορίου των 766 μονάδων του ιδίου καναλιού.

Όταν επανέλθουμε στις 6.00 μμ, θα δούμε αν θα το έχει κατορθώσει.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών σε άνοδο και το 1/3 σε πτώση ενώ δυο μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ και ΓΕΚΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : δεν είναι οι δυο αναφερθείσες με μεγάλη άνοδο άνω του +3%, αλλά είναι ο ΜΥΤΙΛ που κερδίζει λιγότερο, +1,96% αυτή τη στιγμή, αλλά διασπά ανοδικά εγκυρότατη αντίσταση διαρκείας 4 μηνών με μεγάλους όγκους άνω των 200 χιλ τεμαχίων προβλεπομένων στο κλείσιμο, γεγονός που ισοδυναμεί με καλό σήμα αγορών.

Και δεύτερη εντυπωσιακή μετοχή σήμερα είναι η ΓΕΚΤΕΡΝΑ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας για εμπορεύσιμη μετοχή, +3,80% με μεγάλους όγκους ισοφαρίζοντας τον αγοραστικό στροφέα των 4,10 ευρώ.

Συσσωρεύσεις έχουμε σήμερα στις αναφερθείσες ΜΥΤΙΛ και ΓΕΚΤ ενώ διανομές έχουμε στην ΚΡΙ (-2,35% με σχεδόν 300 χιλ τεμάχια), χωρίς ωστόσο να διασπάται καθοδικά η τρίμηνη συσσώρευση που πραγματοποιεί η μετοχή.

Τέλος, ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ σημειώνει αυτή τη στιγμή μικρή πτώση -0,60% (στις 740 μονάδες) πολύ κοντά στο χαμηλό πενταμήνου των 732 μονάδων. Γενικά οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται εδώ και μήνες σε καθοδική τάση και ένας trend follower δεν θα πρέπει να τις πλησιάζει προς το παρόν.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text