Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αποτυγχάνει για μια ακόμα φορά να ξεπεράσει τις 750 μονάδες

Ο ΓΔ αποτυγχάνει για μια ακόμα φορά να ξεπεράσει τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε η σημερινή συνεδρίαση (Δευτ, 30/10) μας εμπνέει αγοραστικά καθώς ο ΓΔ σημειώνει μικρή άνοδο (+0,34% , στις 641 μονάδες στις 3.45 μμ) με μικρούς τζίρους (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι κύριοι ξένοι δείκτες συνεχίζουν να κινούνται σε καθαρή ανοδική τάση σημειώνοντας νέα υψηλά έτους, όπως οι σημαντικότατοι Nasdaq και DAX.

Ο ΓΔ κατά το πρώτο δίωρο της συνεδρίασης επιχείρησε να διασπάσει ανοδικά το επίπεδο των 750 μονάδων (που αποτελεί μέσον άξονα του 30ήμερου εύρους των 734-766 μονάδων) φτάνοντας μέχρι τις 746 μονάδες αλλά εκεί έκανε καθοδική στροφή επιστρέφοντας στην βάση των περίπου 740 μονάδων.

Ο ΓΔ επί 6 μέρες κινείται σε στενό εύρος, των 736-746 μονάδων, το οποίο επειδή βρίσκεται στα χαμηλά μήνα και στα χαμηλά 5μήνου, δηλαδή κάτω από καθοδική τάση, είναι πιο πιθανό να διασπασθεί καθοδικά.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται στα χαμηλά, κάτω των 750 μονάδων, η κατάπτωση προς τις 700 μονάδες θα είναι αναπόφευκτη.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά του ότι ο ΓΔ κινείται οριακά θετικά, οι ανοδικές μετοχές είναι λιγότερες των καθοδικών ενώ μια μετοχή, η ΧΑΚΟΡ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% όπως και μια μετοχή, ο ΝΗΡ, σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει αυτό το τίτλο σήμερα.

Ο ΓΔ έχει άθλια μεσοπρόθεσμη εμφάνιση, κινούμενος  πολύ κοντά στα χαμηλά πενταμήνου και εξαμήνου, ωστόσο, μερικές μετοχές, εξαγωγικών εταιριών σημειώνουν νέα υψηλά έτους όπως οι, ΜΥΤΙΛ και ΜΟΗ καθώς και η υπό εξαγοράν ΥΓΕΙΑ. Επίσης, προς νέα υψηλά έτους οδεύει και η ΧΑΚΟΡ που πετυχαίνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, +4,35%.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση διπλού αγκιστριού πετυχαίνει αυτή τη στιγμή η ΜΟΗ. Η διάσπαση αυτή ισοδυναμεί με σήμα ενίσχυσης θέσεων αλλά η γενική τάση, προσδιοριζόμενη κυρίως από τις τράπεζες, είναι καθοδική και δεν επιβεβαιώνει το σήμα.

Αντίθετα σήματα ελάφρυνσης θέσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων δίνουν αυτή τη στιγμή οι, ΙΝΛΟΤ, ΝΗΡ και ΚΡΙ (η τελευταία είναι ελεγχόμενη μετοχή, όπως δείχνει το διάγραμμά της με την στενότατη διακύμανση, και  πιθανόν στο κλείσιμο να την κλείσουν πάνω από την στήριξη).

Ακουμπούν στηρίξεις κινδυνεύοντας να τις σπάσουν καθοδικά οι, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ και ΦΦ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ, όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει καταφέρει να κλείσει πάνω από τις 750 μονάδες (ενδεχόμενο μάλλον δύσκολο).

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text