Ο ΓΔ ανακτά τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη, 31/10, την πρώτη μετά από 15νθήμερη αρνητική συμπεριφορά νίκη του διασπώντας ανοδικά με ικανοποιητική  μεταβολή +1,35% (στις 753 μονάδες) την κυλιόμενη κορυφή του των 749-750 μονάδων που τυγχάνει να αποτελεί τη μέση τιμή του 20ήμερου οριζόντιου εύρους των 766-734 μονάδων

Ανεβαίνοντας ο ΓΔ από την κάτω ημι-ζώνη του αναφερθέντος εύρους, στην άνω , βελτιώνει την μεσοπρόθεσμη διαγραμματική του εικόνα από πτωτική σε ουδέτερη δικαιολογώντας έτσι τις πρώτες ελπίδες για χρηματιστηριακή ανάκαμψη κατά το τελευταίο δίμηνο του 2017.

Η σημερινή ανοδική διάσπαση της κυλιόμενης κορυφής των 749 μονάδων, εφόσον γίνει σε τιμές κλεισίματος, θα φέρει ικανοποιητικές επιβεβαιώσεις : από το καλό ποσοστό ανόδου , πιθανόν πάνω από +1%, από τους όγκους που δεν θα είναι μεγάλοι (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά μεγαλύτεροι των  25εκατ  χθεσινών και 37 εκατ προχθεσινών και από την εδραιωμένη ανοδική τάση των κύριων ξένων δεικτών.

Εάν η σημερινή συνεδρίαση κλείσει με μεγάλη άνοδο του ΓΔ εμείς θα προχωρήσουμε σε περιορισμένες αγορές ως εξής :


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 755 μονάδες (+1,55%) ώστε να λάβει σήματα αγορών από το σύστημα του προστροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 54), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 23% σε περίπου 40%. Οι επόμενες αγορές θα γίνουν στην ανοδική διάσπαση του στροφέα – υψηλού 20 ημερών των 766 μονάδων και στη συνέχεια στο ανοδικό γύρισμα της πρώτης μετά την διάσπαση του στροφέα διόρθωσης ή στο αγκίστρι – υπέρβαση της πρώτης μετά την διάσπαση τοπικής κορυφής.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 5/6 των μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/6 ενώ 7 μετοχές, οι ΕΤΕ, ΜΙΓ, ΓΕΚΤ, ΕΛΠΕ ΑΒΑΞ, ΕΥΡΩΒ και ΣΕΝΕΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΓΕΚΤΕΡΝΑ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,27% με μεγάλους όγκους 260 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπώντας ανοδικά την έγκυρη αντίσταση των 4,10 ευρώ (τρέχουσα τιμή 4,27).

Οι υπόλοιπες 6 από τις αναφερθείσες 7 με μεγάλη άνοδο απλά αντιδρούν ανοδικά μετά από πολύ μεγάλη διόρθωση που υπέστησαν κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Υπερπωλημένες μετοχές : Σήμερα σημειώνουν μεγάλες ανόδους κυρίως οι υπερπωλημένες μετοχές και είναι οι  έντονα υπερπωλημένες τραπεζικές συν τις , ΝΗΡ -28% το χθεσινό κλείσιμο από το υψηλό τριμήνου, ΕΧΑΕ -25%, ΤΙΤΚ -24%, ΣΕΝΕΡ -23%, ΙΝΛΟΤ -22%, ΠΛΑΙΣ -21%, ΙΝΤΚΑ 029%, ΦΦ -19%, ΠΛΑΘ -17%, ΜΠΕΛΑ -16%, ΒΙΟ -15%.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων δίνουν σήμερα οι, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΜΟΗ και ΟΠΑΠ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις στηρίξεων.

Τραπεζικές μετοχές. Ο ΔΤΡ καταγράφει αυτή τη στιγμή μεγάλη άνοδο +2,80% ανακτώντας τις 763 μονάδες. Όμως έχει πολύ δρόμο έως τις 1000 μονάδες ώστε να μετατραπεί σε bullish.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σήμερα σε, ΜΛΣ, ΓΕΚΤ, ΤΙΤΚ και ΜΥΤΙΛ.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 755 μονάδες (+1,55%). Οι κύριες υποψήφιες είναι οι ΜΥΤΙΛ και ΓΕΚΤ και εκ δευτέρου οι υπερπωλημένες ΕΧΑΕ και ΒΙΟ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text