Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά την χθεσινή ανοδική διάσπαση των 750 μονάδων ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα την άνοδό του διασπώντας και το Υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 766 μονάδων

Μετά την χθεσινή ανοδική διάσπαση των 750 μονάδων ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα την άνοδό του διασπώντας και το Υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 766 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Υποσχόμενη θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση, Τετάρτη, 1/11, με τον ΓΔ να σημειώνει ικανοποιητική άνοδο +1,20% (στις 768 μονάδες στις 4.00 μμ) με αυξημένους για την εποχή τζίρους (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι περισσότεροι διεθνείς δείκτες πετυχαίνουν και πάλι νέα υψηλά έτους.

Το κύριο συμβάν της σημερινή συνεδρίασης είναι η κατά πάσα πιθανότητα ανοδική διάσπαση του Υψηλού Κλεισίματος 20 ημερών των 766 μονάδων του ΓΔ σε τιμές κλεισίματος, γεγονός που ισοδυναμεί με συστημικό μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών.

Η επιχειρούμενη διάσπαση θα φέρει ικανοποιητικές επιβεβαιώσεις από τους αυξημένους όγκους, μέτριες επιβεβαιώσεις από την μέτρια άνοδο του ΓΔ +1,20%, ισχυρές επιβεβαιώσεις από την τάση των ξένων δεικτών και μέτρια επιβεβαίωση από τον σχηματισμό παραλληλογράμμου στα χαμηλά 5μήνου.  Δηλαδή, η σημερινή διάσπαση του ΓΔ παίρνει καλό βαθμό αλλά όχι άριστο στην κλίματα του point system.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το ΥΚ20 των 766 μονάδων αλλά με ποσοστιαία άνοδο από +1% (διάσπαση του στροφέα) έως +1,50%, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 38% σε 50-60% ενώ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +1,50% (ώστε να πρόκειται για «ισχυρή» διάσπαση στροφέα) το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 60% έως 70%.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 7 μετοχές, οι 5 τραπεζικές συν τις ΔΕΗ και ΝΗΡ, πετυχαίνουν άνοδο από +3% έως +7% σε σύγκριση με μια μόνον μετοχή, την ΥΓΕΙΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το ποσοστό ανόδου, τον όγκο και την διαγραμματική θέση , καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν μεγάλες ανόδους με όγκους αλλά η διαγραμματική τους κατάσταση δεν είναι καθόλου ικανοποιητική καθώς οι μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι δείκτες τάσης είναι ακόμα bearish.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας είναι οι  μεγάλη άνοδος των υποτιμημένων μετοχών, των 5 τραπεζικών και μερικών μη-τραπεζικών όπως των, ΝΗΡ +4,68%, ΔΕΗ +3,76%, ΟΤΕ +2,75%, ΑΔΜΗΕ +2,72%, ΑΡΑΙΓ +2,70%

Σήματα αγορών δίνει σήμερα η ΤΕΝΕΡΓ(+2,16%)  με ανοδική διάσπαση αγκιστριού, αλλά με μικρούς όγκους 17 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής ενώ εμείς θα απαιτούσαμε τουλάχιστον 50 χιλ τεμάχια.

Συσσωρεύσεις (μεγάλους όγκους με άνοδο τιμής) παρατηρούμε σήμερα σε όλες τις τραπεζικές μετοχές συν τις, ΑΔΜΗΕ, ΣΕΝΕΡ, ΔΕΗ και ΕΧΑΕ και διανομές (μεγάλους όγκους με πτώση τιμής) παρατηρούμε στις, ΥΓΕΙΑ και ΦΦ. Η τελευταία πολιορκεί τον πωλητικό της στροφέα των 17,50 ευρώ (τρέχουσα τιμή 17,51).

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 766 μονάδες : οι υποψήφιες είναι, ΤΕΝΕΡΓ, ΒΙΟ και ΜΥΤΙΛ.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text