Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Και νέο κύμα λαθρεπιβίβασης λόγω του χάους

Και νέο κύμα λαθρεπιβίβασης λόγω του χάους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Και νέο κύμα λαθρεπιβίβασης λόγω του χάους

Της Αλεξάνδρας Κασσίμη.

Λάδι στη φωτιά της κόντρας με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών ρίχνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό και διαμηνύουν ότι δεν θα κλείσουν τις μπάρες, ακόμη και όταν αυτό αποφασιστεί.

Στο μεταξύ, οι ουρές στα εκδοτήρια μακραίνουν, ο υφυπουργός Υποδομών Ν. Μαυραγάνης επιρρίπτει ευθύνες στους επιβάτες που «παρανόησαν» και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που δέχθηκε και χθες τα βέλη του υπουργού Υποδομών απαντά ότι δεν επέβαλε ποτέ στον ΟΑΣΑ τη μη έκδοση καρτών μέσω Διαδικτύου.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του μετρό σχετικά με το χάος που επικρατεί αναφέρει: «Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να εμποδίσουμε την πρόσβασή τους στο μετρό κάτω από την πίεση κανενός τελεσιγράφου λήξης προθεσμιών ή οποιασδήποτε απειλής κυρώσεων προς επιβάτες ή εργαζομένους. Αναγνωρίζουμε ως μόνο ιδιοκτήτη των αστικών συγκοινωνών και εργοδότη μας τον ελληνικό λαό που τις πλήρωσε και τις συντηρεί».

Σημειώνεται ότι η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη για κατάργηση της χάρτινης κάρτας απεριορίστων διαδρομών πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση τότε των εργαζομένων ότι δεν θα προχωρήσουν στην έκδοση κανενός ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Συνέπεια ήταν να επισπευσθούν οι διαδικασίες χωρίς ο μηχανισμός να είναι ακόμη έτοιμος.

Στο μεταξύ, η παράταση για τις 15 Νοεμβρίου ισχύος της κάρτας του Οκτωβρίου φαίνεται ότι οδηγεί σε ακόμη ένα κύμα λαθρεπιβίβασης, καθώς όσοι έχουν προμηθευτεί τη νέα κάρτα (η οποία ισχύει για 30 ημέρες από τη στιγμή που θα την επικυρώσει ο επιβάτης) δεν χρειάζεται να την επικυρώσουν ακόμα, αφού μπορούν να κινούνται ελεύθερα με την παλαιά κάρτα.

Την ίδια στιγμή, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απορρίπτει τις κατηγορίες του υπουργείου Υποδομών ότι εκείνη ευθύνεται για το χάος καθώς απαγόρευσε την έκδοση καρτών μέσω Διαδικτύου. «Οσον αφορά τη δυνατότητα ηλεκτρονικής –μέσω Διαδικτύου– υποβολής αίτησης για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου», η Αρχή έκρινε ότι αυτή «δεν προσκρούει στις θεμελιώδεις αρχές της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Συνεπώς η Αρχή όχι μόνο δεν την απαγόρευσε αλλά αντιθέτως την επέτρεψε ρητώς», αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχή.

Πηγή: kathimerini.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text