Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να κρατηθεί στα ψηλά 20ημέρου που πέτυχε πριν 2 μέρες

Ο ΓΔ προσπαθεί να κρατηθεί στα ψηλά 20ημέρου που πέτυχε πριν 2 μέρες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μας παραξενεύει η σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 3/11) καθότι το μεσημέρι στις 12.00 ο ΓΔ είχε φτάσει σε οριακά νέα υψηλά 20ημέρου με άνοδο +1%  (στις 770 μονάδες) και τώρα, στις 3.25 μμ, έχει επιστρέψει στο άνοιγμα των 763 μονάδων (+0,15%).

Παρά όμως την σημερινή μικρο-απογοήτευση, τελικά εμείς δεν θα ενοχληθούμε αν ο ΓΔ διορθώσει χειρότερα μέχρι την γραμμή του ΕΚΜΟ30 στις 757 μονάδες (-0,70% από το χθεσινό κλείσιμο) αλλά ούτε ακόμα και αν ο ΓΔ κλείσει μέχρι το μέσον των 750 μονάδων της 20ήμερης διακύμανσής του. Διότι στις ανοδικές τάσεις επιτρέπονται διορθώσεις μετρίας έντασης.

Πάντως, όσο μικρότερη διόρθωση κάνει ο ΓΔ, τόσο το καλύτερο με την λογική ότι οι πωλητές δεν θα έχουν την δύναμη να πιέσουν τις τιμές πολύ προς τα κάτω.

Θα μείνουμε ευχαριστημένοι σήμερα αν ο ΓΔ κλείσει θετικός και πάνω από την μέση τιμή των 767 μονάδων της συνεδρίασης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει θετικός, έστω και ελάχιστα, το ΤΧ θα εφαρμόσει το σύστημα συναλλαγών του «ανοδικού γυρίσματος της πρώτης διόρθωσης μετά τον διασπασθέντα στροφέα» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 85) αγοράζοντας μετοχές ανάλογα του μεγέθους της ανόδου του ΓΔ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή μεγαλύτερη του ±2% που σημαίνει ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής-ανάπαυλας.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού διμήνου δίνει σήμερα μόνον ο ΟΤΕ με μέτρια όμως ημερήσια άνοδο +1% και μέτριους όγκους , 500 χιλ τεμαχίων αναμενομένων στο κλείσιμο.

Αντίστροφο σήμα πωλήσεων δίνει αυτή τη στιγμή η ΦΦ  διασπώντας καθοδικά την έγκυρη στήριξη των 17,45 ευρώ (τρέχουσα τιμή 17,30). Μας φαίνεται πολύ παράξενο μια μετοχή τόσο καλής και ανερχόμενης εταιρίας να παρουσιάζει κατά τους τελευταίους μήνες τόσο bearish συμπεριφορά.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων : διακρίνουμε μόνον τις ΕΕΕ και ΣΑΡ.

Νέα υψηλά ή νέα χαμηλά τριμήνου δεν σημειώνει αυτή τη στιγμή καμία μετοχή επιβεβαιώνοντας και πάλι ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι ανάπαυλας.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει θετικά. Επιλέγουμε τις ΣΑΡ και ΤΕΝΕΡΓ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text