Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πισωγυρίζει καθοδικά τείνοντας να μετατρέψει την μεσοπρόθεσμη (40ήμερη) τάση από ανοδική σε πλευρική

Ο ΓΔ πισωγυρίζει καθοδικά τείνοντας να μετατρέψει την μεσοπρόθεσμη (40ήμερη) τάση από ανοδική σε πλευρική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ικανοποιεί αλλά ούτε και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σημερινή συνεδρίαση (Δευτέρας, 6/11) καθώς το μέγεθος της διόρθωσης του ΓΔ είναι σχετικά μικρό (-0,60%, στις 758 μονάδες στις 3.45 μμ), ο τζίρος είναι πολύ μικρός (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) που σημαίνει ότι δεν εμφανίζονται ισχυροί πωλητές και, τρίτον, τα ξένα χρηματιστήρια κινούνται σταθερά σε ανοδική τάση μη-ασκώντας αρνητικές επιδράσεις στο ΧΑ.

Στη σημερινή διόρθωση προσέχουμε δυο επίπεδα του ΓΔ : των 758 μονάδων όπου διέρχεται ο ΕΚΜΟ30 που προσδιορίζει την μεσοβραχυχρόνια τάση η οποία θα είναι ανοδική όσο ο ΓΔ θα βρίσκεται από πάνω του και θα προσέχουμε και τις 750 μονάδες που είναι το μέσον της 40ήμερης διακύμανσης  και που ορίζει αν η θέση του ΓΔ είναι bullish (>750 μονάδες) ή bearish (<750 μονάδες).

Αυτή τη στιγμή ο ΓΔ βρίσκεται ακριβώς επί του ΕΚΜΟ30 των 758 μονάδων και περιμένουμε που θα γίνει το κλείσιμο.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 75% με μετοχές και 25% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ούτε αγορές αφού ούτε καν φαίνεται ότι ο ΓΔ θα διασπάσει ανοδικά το αγκίστρι των 767 μονάδων αλλά ούτε θα κάνει και πωλήσεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 758 και 750 μονάδων.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, και οι 4 τραπεζικές, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΜΟΗ, που πετυχαίνει άνοδο λίγο πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο, ούτε και οι ΜΟΗ καθώς οι όγκοι της είναι μικροί.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση διπλής κορυφής δίνει σήμερα η ΕΕΕ αλλά με πολύ μικρή άνοδο +0,47% και πολύ μικρούς όγκους 3 χιλ τεμαχίων ή τζίρου κάτω των 100 χιλ ευρώ.

Τραπεζικές μετοχές : εμφανίζονται πολύ αδύναμες σήμερα με τον ΔΤΡ να σημειώνει μεγάλη πτώση -4% και το χειρότερο, να καθιστά το γράφημά του (κοιτάχτε στο σχήμα) bearish καθώς πλησιάζει το χαμηλό μήνα και εξαμήνου. Δυστυχώς, οι τράπεζες αυτό τον καιρό, αλλά και εδώ και 10 χρόνια, είναι το βαρίδι του ΧΑ και η κατάσταση συνεχίζεται με το «σκάσιμο» νέων κόκκινων τραπεζικών δανείων.

 

Εκτός από τις τράπεζες, σήμερα δεν πάνε καλά, η ΦΦ που σημειώνει νέο χαμηλό εξαμήνου και οι ΛΑΜΔΑ, ΙΝΛΟΤ και ΣΕΝΕΡ, που τείνουν προς το χαμηλό εξαμήνου.

Πολύ καλά πάνε σήμερα οι ΜΟΗ,ΕΕΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤ και ΟΤΕ που σημειώνουν νέα υψηλά έτους (ο ΟΤΕ νέα υψηλά τετραμήνου) καθώς και η ΧΑΚΟΡ που πλησιάζει το υψηλό έτους.


Θα επιστρέψουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text