Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Αναλυτές βλέπουν το πετρέλαιο ακόμη και στα $110 στις αρχές του 2018

Αναλυτές βλέπουν το πετρέλαιο ακόμη και στα $110 στις αρχές του 2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αναλυτές βλέπουν το πετρέλαιο ακόμη και στα $110 στις αρχές του 2018

Του Bryan Rich

Το πετρέλαιο ενισχύθηκε περισσότερο από 3%, στη χτεσινή συνεδρίαση, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2015.

Ήμασταν ήδη από το κλείσιμο της Παρασκευής σε υψηλά επίπεδα για φέτος και στη συνέχεια ήρθαν οι ειδήσεις το Σαββατοκύριακο για την πολιτική αναταραχή και τις συλλήψεις στη Σαουδική Αραβία.

Μιλήσαμε για το βασικό σενάριο των πολύ υψηλότερων τιμών πετρελαίου καθ' όλη τη διάρκεια της ανάκαμψης του πετρελαίου πέρυσι, και πάλι φέτος το καλοκαίρι. Ποτέ δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει ποιος καταλύτης μπορεί να έρθει για να επιταχύνει την ανοδική κίνηση των τιμών. Μπορεί η είδηση της Σαουδικής Αραβίας να ήταν αυτός ο καταλύτης.

Μεταξύ των λόγων για τους οποίους μπορεί να περιμένει κανείς πιθανή απότομη άνοδο των τιμών του πετρελαίου: ο OPEC μείωσε την παραγωγή οδηγώντας σε έναν κόσμο που δεν παράγει (δηλ. υπάρχει αρνητική αύξηση της παραγωγής). Δεδομένων των "τραυμάτων” που έχουν παραμείνει από την πτώση των τιμών του πετρελαίου πέρυσι, οι παραγωγοί πετρελαίου δεν δαπανούν για νέα παραγωγή.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει η προσφορά των ΗΠΑ που υποτίθεται ότι πρέπει να γεμίσει αυτό το κενό, αλλά τα αποθέματα των Η.Π.Α. συρρικνώνονται συνεχώς κατά τις 26 από τις τελευταίες 31 εβδομάδες.

Επιπλέον, έχουμε μια παγκόσμια οικονομία που βελτιώνεται και έτσι αυξάνεται και η ζήτηση. Και έχουμε και μέτρα τόνωσης της οικονομίας από τις ΗΠΑ, που ενισχύουν την ανοδική τάση.

Είδαμε αυτό το γράφημα τον περασμένο μήνα. 

Ως μέρος αυτής της τεχνικής εικόνας, προετοιμαζόμασταν για ένα διάλειμμα στην ευρύτερη τάση διάρκειας δύο ετών που θα άνοιγε τις "πόρτες” για την επιστροφή του πετρελαίου πάνω από τα 70 δολάρια.

Τώρα έχουμε αυτόν τον πίνακα ...

Αυτό αρχίζει να συμβαίνει σύμφωνα με το σενάριο των επενδυτών Leigh Goehring και Adam Rozencwajg. Διατηρούν εξαιρετικά bullish στάση για την πορεία της ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου. Νομίζουν ότι το πετρέλαιο θα βρεθεί στα επίπεδα από τα $75 έως τα $110 ανά βαρέλι ακόμη και στις αρχές του επόμενου έτους. Νωρίτερα το καλοκαίρι, δήλωναν ότι "όταν τα αποθέματα υποχωρήσουν τόσο χαμηλά, διατρέχουμε τον κίνδυνο να φτάσουν οι τιμές του πετρελαίου τριψήφια νούμερα". Και υποψιάστηκαν μια διακοπή του εφοδιασμού που θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές ψηλότερα.

Αντιπροσωπεύουν οι εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία μία ενδεχόμενη διακοπή της προσφοράς; Νωρίτερα φέτος, η Stratus Advisors, ερευνητική και συμβουλευτική εταιρεία ενέργειας, προέβλεψε πιθανά σενάρια διακοπής της προσφοράς του πετρελαίου. Μεταξύ των σεναρίων, ήταν μία "εσωτερική αστάθεια στη Σαουδική Αραβία".

Πηγή: capital.gr

24

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text