Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Συγκέντρωση παραγωγής στα Οινόφυτα από τη «Σαράντης»

Συγκέντρωση παραγωγής στα Οινόφυτα από τη «Σαράντης»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συγκέντρωση παραγωγής στα Οινόφυτα από τη «Σαράντης»

Του Ανέστη Ντόκα.

Εναντι ποσού 1,971 εκατ. ευρώ, μέσω διαδικασίας πλειστηριασμού, η εισηγμένη «Γρ. Σαράντης» απέκτησε οικόπεδο στον Αυλώνα Αττικής –που ανήκε στην επίσης εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ– για να υλοποιήσει το επενδυτικό πρόγραμμα της διετίας 2018-2019, συνολικής αξίας 20-22 εκατ. ευρώ.

Στο οικόπεδο που εξαγοράσθηκε, θα κατασκευασθούν αποθήκες αξίας 9-10 εκατ. ευρώ για να τοποθετηθούν πρώτες ύλες και προϊόντα του ομίλου, ώστε να απελευθερωθεί χώρος στη βιομηχανική εγκατάσταση των Οινοφύτων.

Ο σχεδιασμός της διοίκησης είναι να υλοποιηθούν στο εργοστάσιο των Οινοφύτων επενδύσεις αξίας 10-12 εκατ. ευρώ, ώστε να δημιουργηθούν υποδομές και να αυξηθεί η παραγωγική δραστηριότητα, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σύνολο της παραγωγής αρωμάτων και καλλυντικών του ομίλου Σαράντη. Οι νέες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν και 50 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ταυτόχρονα η διοίκηση προσπαθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς να ολοκληρώσει άλλη μία εξαγορά επιχείρησης στον κλάδο που δραστηριοποιείται. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την ενίσχυση της παρουσίας της στην πορτογαλική αγορά με την είσοδο των προϊόντων της στη μεγαλύτερη πορτογαλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Sonai».

Ο όμιλος παρουσίασε ισχυρή αύξηση στα καθαρά κέρδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, με τις πωλήσεις να παραμένουν σε σταθερά αναπτυξιακή τροχιά. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους το φετινό εξάμηνο σημείωσαν άνοδο κατά 57,47% και έφθασαν τα 13,37 εκατ. ευρώ από 8,49 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι εκτιμήσεις της διοίκησης για τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, για το σύνολο, κατά το 2017, παραμένουν και συνίστανται σε αύξηση κατά 7% στις πωλήσεις στα 353 εκατ. ευρώ, αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) κατά 10% στα 39,59 εκατ. ευρώ και αύξηση των καθαρών κερδών κατά 13% στα 27,71 εκατ. ευρώ.

Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2017 η εγχώρια αγορά παρουσίασε άνοδο πωλήσεων σε ποσοστό 4,60%, που ανήλθαν στα 65,46 εκατ. ευρώ, απόδοση σημαντικά καλύτερη συγκριτικά με την τάση του δείκτη του λιανικού εμπορίου. Οι ξένες χώρες που αντιπροσωπεύουν 61,05% του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου σημείωσαν άνοδο κατά 5,72% στα 102,60 εκατ., από 97,06 εκατ. το περυσινό αντίστοιχο εξάμηνο. Η δέσμευση του ομίλου για συνεχή βελτίωση της παραγωγικότητας και εξοικονόμηση κόστους, σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων, οδήγησε σε σημαντική διψήφια αύξηση κερδών ανά μετοχή και βελτίωση όλων των περιθωρίων κερδοφορίας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 7,15% στα 15,95 εκατ. από 14,89 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2016 και το περιθώριο EBIΤDA διαμορφώθηκε στα 9,49% από 9,32% το α΄ εξάμηνο του 2016. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε 13,57 εκατ. από 12,74 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, αυξημένα κατά 6,50%.


Πηγή: kathimerini.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text