Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Χρυσές δουλειές στα airbnb καταλύματα λόγω μαραθωνίου

Χρυσές δουλειές στα airbnb καταλύματα λόγω μαραθωνίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χρυσές δουλειές στα airbnb καταλύματα λόγω μαραθωνίου

Του Γιώργου Αλεξάκη.

Μια βόλτα να έκανε κάποιος στις αγαπημένες περιοχές του Airbnb στην Αθήνα, δηλαδή, το Κουκάκι, του Μακρυγιάννη, το Παγκράτι θα καταλάβαινε ότι η πόλις «εάλω» από επήλυθες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. 

Ο αυθεντικός Μαραθώνιος που αργά αλλά σταθερά κερδίζει φίκους διεθνώς κι εξελίσσεται σε μοχλός ανάπτυξης του φθινοπωρινού τουρισμού φέρνει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην Αθήνα.

Το ρεύμα μάλιστα των επισκεπτών ενισχύεται πέρα από την ύπαρξη πολλών πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» κι από το γεγονός ότι η διαμονή πλέον λόγω της οικονομίας του διαμοιρασμού είναι πιο φτηνή. Βέβαια και τα ξενοδοχεία κατέγραψαν υψηλές πληρότητες που έφτασαν το 85-90% αλλά μεγάλο σουξέ γνώρισαν τα διαμερίσματα ειδικά κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μια βόλτα να έκανε κανείς σε περιοχές όπως η πλατεία Βαρνάβα,  όπου κοντά και το Παναθηναϊκό Στάδιο, δηλαδή το σημείο τερματισμού, θα έβλεπε τους δρόμους να έχουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, που κατά κύριο λόγο, όπως ανέφεραν στο Reporter.gr διέμεναν σε καταλύματα airbnb.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος φέτος είχε 18.500 συμμετοχές αλλά με τους επιμέρους αγώνες της διοργάνωσης ο αριθμός ξεπέρασε τις 51.000. Πάντως ακόμα η Αθήνα έχει δρόμο να διανύσει για να φτάσει στο επίπεδο πόλεων όπως η Ν. Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, το Βερολίνο, το Τόκυο ή η Οζάκα που είναι στις πρώτες θέσεις δημοφιλίας στις διοργανώσεις Μαραθωνίων δρόμων. Βέβαια ο αληθινός Μαραθώνιος είναι εδώ!


Πηγή: reporter.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text