Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η καθοδική διάσπαση της στήριξης των 734 του ΓΔ στην συνεδρίαση της Παρασκευής, 10/11, επιταχύνει σήμερα την πτωτική τάση της αγοράς

Η καθοδική διάσπαση της στήριξης των 734 του ΓΔ στην συνεδρίαση της Παρασκευής, 10/11, επιταχύνει σήμερα την πτωτική τάση της αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσοίωνη θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση, Δευτέρας, 13/11/17, καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -2,30% (στις 716 μονάδες στις 4.15 μμ) και μέτριους τζίρους (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) επιβεβαιώνει την οριακή, για μισή μονάδα, καθοδική διάσπαση της στήριξης των 734 μονάδων που σημειώθηκε την Παρασκευή.

Αιτία είναι η συνεχής απαξίωση των τραπεζικών μετοχών λόγω αύξησης του κινδύνου για ΑΜΚ σε χαμηλές τιμές μετά την πλήθυνση των κόκκινων τραπεζικών δανείων.

Κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει η πτώση και αν η καθοδική διάσπαση της Παρασκευής, παρά την σημερινή βύθιση, θα αποδειχθεί έγκυρη.

Εμείς ακολουθώντας το σύστημα του στροφέα, είμαστε έτοιμοι σήμερα να πουλήσουμε μετοχές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 734 μονάδων επιβεβαιώνοντας την διάσπαση της Παρασκευής, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 62% σε 40% πουλώντας τυχαίως από τις μετοχές του.

Μετοχές

Μόνον 3 μετοχές, από τις 47 που παρακολουθούμε, κινούνται αυτή τη στιγμή ήπια ανοδικά ενώ από τις πτωτικές, οι 12, οι ΝΗΡ, ΕΥΡΩΒ, ΕΕΕ, ΜΙΓ, ΣΕΝΕΡ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΑΤΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΧΑΕ, ΑΒΑΞ και ΑΛΦΑ καταγράφουν μεγάλες πτώσεις από -3% έω -10%.

Δύο είναι οι αιτίες της σημερινής καταβύθισης του ΓΔ, η νέα τραπεζική πτώση (ΔΤΡ -3,50%) και η απότομη καθίζηση της ΕΕΕ. Για την τραπεζική κρίση έχουμε μιλήσει επανειλημένως τους τελευταίους 2-3 μήνες. Η ΕΕΕ παρά την ήπια βελτίωση των μεγεθών της κατά το 9μηνο του 2017, η αξιολογήτρια Morgan κατέβασε την τιμή στόχο της μετοχής κατά περίπου 10% με αποτέλεσμα την σημερινή πτώση, -4% αυτή τη στιγμή.

Η γενική τάση  της αγοράς είναι ενεργός καθοδική. Το δείχνουν οι μετοχές που σημειώνουν νέα χαμηλά εξαμήνου όπως οι, ΑΛΦΑ, ΕΥΑΠΣ, ΕΥΡΩΒ, ΕΧΑΕ, ΕΤΕ, ΝΗΡ, ΠΕΙΡ, ΤΙΤΚ, ΦΦ και ΠΛΑΘ καθώς και οι μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων και είναι οι, ΒΙΟ, ΕΕΕ, ΕΥΔΑΠ, ΙΝΛΟΤ, ΟΛΠ και ΦΡΛΚ.

Η μόνη μετοχή που τείνει να διασπάσει ανοδικά έγκυρη αντίσταση είναι ο ΣΑΡ και η μόνη μετοχή σε εδραιωμένη καθαρή ανοδική τάση είναι ο ΜΥΤΙΛ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.                                       

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text