Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | BofA: Η πρόσφατη διόρθωση ήταν απλά μία πρόβα, δεν ήρθε ακόμα το μεγάλο sell-off

BofA: Η πρόσφατη διόρθωση ήταν απλά μία πρόβα, δεν ήρθε ακόμα το μεγάλο sell-off

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
BofA: Η πρόσφατη διόρθωση ήταν απλά μία πρόβα, δεν ήρθε ακόμα το μεγάλο sell-off

Της Ελευθερία Κούρταλη


Οι επενδυτές τοποθέτησαν το ρεκόρ του 1,3 δισ. δολαρίων στα funds που διαχειρίζονταν μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας την τελευταία εβδομάδα, κάτι που ήλθε σε απόλυτη αντίθεση με την εικόνα που κυριάρχησε στο σύνολο των παγκόσμιων αγορών όπου οι εισροές σε μετοχές συρρικνώθηκαν με κύριο αποδέκτη τα funds των ΗΠΑ, όπως επισημαίνει η Bank of America Merrill Lynch σε νέο report της σχετικά με τις ροές κεφαλαίων.

Όπως σημειώνει, τα στοιχεία των επενδυτικών τοποθετήσεων δείχνουν επίσης ότι υπάρχει κάποια ανησυχία για τα ομόλογα junk, με τις εκροές από τους τίτλους υψηλής απόδοσης να αγγίζουν τα  600 εκατ. δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων  οκτώ εβδομάδων.

Οι παγκόσμιες μετοχές σημείωσαν τις τελευταίες ημέρες ένα σερί απωλειών, κάτι το οποίο ωστόσο ακολούθησε το μεγαλύτερο σερί ανόδου των τελευταίων 11 ετών, με τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας των ΗΠΑ να υποχωρούν την περασμένη εβδομάδα μετά από 40% άνοδο από τις αρχές του 2017.

"Η πρόσφατη διόρθωση είναι απλά μία πρόβα, δεν ήρθε ακόμα το μεγάλο sell-off", σημειώνει η BofA Προσθέτοντας ότι αυτή η πτώση των διεθνών μετοχών ακολούθησε μία περίοδο  "τρελών κερδών" που είχαν ωθήσει - για παράδειγμα - την αξία των αμερικανικών και των κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών στο ίδιο επίπεδο με την συνολική κεφαλαιοποίηση του δείκτη DAX της Γερμανίας.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών ομολόγων junk έχουν σημειώσει χαμηλά ιστορικά επίπεδα τους τελευταίους μήνες, με τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών να έχουν υποχωρήσει κάτω από αυτές των  αμερικάνικων κρατικών ομολόγων, όπως σημειώνει η τράπεζα.

Η μεγάλη κατάρρευση των αγορών θα έλθει όταν υπάρξει μεγάλος κίνδυνος ύφεσης ή υπάρξει ανοδική πορεία του πληθωρισμού των μισθών, των αποδόσεων των ομολόγων και της μεταβλητότητας ή των πιστωτικών spreads, προειδοποιεί η BofA.

Σε ότι αφορά τα στοιχεία αναλυτικότερα,  διεθνείς μετοχές είδαν εισροές ύψους  3,9 δισ. δολαρίων την τελευταία εβδομάδα, χαμηλώνοντας ταχύτητα από τα 5 δισ. δολάρια των εισροών της  προηγούμενης εβδομάδας, αν και τα αμοιβαία κεφάλαια σημείωσαν εκροές ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Οι αμερικανικές μετοχές υπέστησαν εκροές ύψους 5,6 δισ. δολαρίων, ενώ οι εισροές στις ευρωπαϊκές μετοχές ανήλθαν στα 2,9 δισ. δολάρια, έχοντας αποκομίσει κέρδη σε εννέα από τις τελευταίες 10 εβδομάδες.

Τα διεθνή ομόλογα σημείωσαν εισροές ύψους  6,5 δισ. δολαρίων, με τις εισροές στα ομόλογα επενδυτικού βαθμού να σημειώνουν την 46η συνεχόμενη εβδομάδα τους, ενώ  500 εκατομμύρια δολάρια κατευθύνθηκαν στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Πήγη: capital.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text