Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Λουκέτο σε εργοστάσιο της Μαΐλλης

Λουκέτο σε εργοστάσιο της Μαΐλλης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Λουκέτο σε εργοστάσιο της Μαΐλλης

Του Γιώργου Χατζηλίδη

Ακόμα έναν κρίκο στη μακρά αλυσίδα της αποβιομηχάνισης στη Βόρεια Ελλάδα και δη στη Θράκη προσθέτει το προδιαγεγραμμένο λουκέτο στο εργοστάσιο παραγωγής ειδών συσκευασίας της Μαΐλλης στον Έβρο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «N», μετά από απόφαση του επενδυτικού fund Harvard Investment Group (HIG), που από το 2014 έχει εξαγοράσει τη Μαΐλλης, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον σταδιακό τερματισμό των λειτουργιών του εργοστασίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο βασικός λόγος αυτής της αρνητικής εξέλιξης είναι ότι η Μαΐλλης διατηρεί εργοστάσιο με ομοειδές αντικείμενο παραγωγής στην Πολωνία, το οποίο έχει το πλεονέκτημα της εγγύτητας στις μεγάλες αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, σε αντίθεση με αυτό του Έβρου που έχει να αντιμετωπίσει υψηλά μεταφορικά κόστη, καθώς και τα άλλα προβλήματα που φθίνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας. Πάντως, από τους ίδιους κύκλους εκφράζεται η βεβαιότητα ότι το έτερο εργοστάσιο της Μαΐλλης στα Οινόφυτα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, καθώς παράγει άλλου τύπου υλικά συσκευασίας.

Σε κάθε περίπτωση, το προαναγγελθέν λουκέτο είναι ακόμα ένα πλήγμα για την τοπική οικονομία και κοινωνία, δεδομένου ότι στο εργοστάσιο του Έβρου απασχολούνται 59 άτομα.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, που έχει αντικείμενο την παραγωγή μεταλλικών, πλαστικών και χάρτινων ειδών συσκευασίας και υλικών και μηχανών συσκευασίας, μέσα στο 2017 ολοκλήρωσε τη μεταφορά της έδρας της από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο. Τα προβλήματα ρευστότητας για τη βιομηχανία ξεκίνησαν από το 2012 και φάνηκε να επιλύονται όταν στα τέλη του 2014 με τη συνδρομή των πιστωτριών τραπεζών, περιήλθε στον πλήρη έλεγχο του διεθνούς επενδυτικού fund Harvard Investment Group (HIG) το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 300 δισ. ευρώ σε όλο τον κόσμο.

Το 2016 η Μαΐλλης στην Ελλάδα κατέγραψε μείωση πωλήσεων κατά 13% στα 65 εκατ. ευρώ και ζημίες προ φόρων 3,37 εκατ. ευρώ, από 5,15 εκατ. ευρώ το 2015. Σε ενοποιημένο επίπεδο η Μαΐλλης, που διατηρεί παραγωγικές δραστηριότητες σε Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδά και ΗΠΑ, σημείωσε το 2016 πωλήσεις ύψους 267,76 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 4,3% σε σχέση με το 2015.


Πήγη: naftemporiki.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text