Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Αύξηση μεγεθών πέτυχε η Vodafone Ελλάδας

Αύξηση μεγεθών πέτυχε η Vodafone Ελλάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αύξηση μεγεθών πέτυχε η Vodafone Ελλάδας

Υψηλές επιδόσεις κατέγραψε η Vodafone κατά το α’ εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2017/2018 (1/4/2017-31/3/2018). Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος στα οποία περιλαμβάνονται και τα στοιχεία για την ελληνική θυγατρική, η εταιρεία σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της, αύξηση στα EBIDTA, καθώς και στο μέσο έσοδο ανά πελάτη. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση που καταγράφηκε στη διακίνηση δεδομένων μέσα από το δίκτυο της Vodafone, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δυναμική της εταιρείας στις νέες υπηρεσίες που ζητά πλέον το καταναλωτικό κοινό.

Στα 440 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Αναλυτικά ο κύκλος εργασιών για το χρονικό διάστημα Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2017 για τη Vodafone Ελλάδος διαμορφώθηκε στα 440 εκατ. ευρώ έναντι 432 εκατ. ευρώ (+1,85%) το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου οικονομικού έτους. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση του τζίρου στο εξάμηνο έπαιξε η αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες που σημειώθηκε κυρίως στο β’ τρίμηνο της χρήσης. Συγκεκριμένα τα έσοδα από υπηρεσίες διαμορφώθηκαν στα 219 εκατ. ευρώ και όπως σημειώνει η εταιρεία αποτελεί το ισχυρότερο τρίμηνο των τελευταίων ετών με οργανική ανάπτυξη 4,6%. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο α’ εξάμηνο στα 145 εκατ. ευρώ (έναντι 130 εκατ. ευρώ) και τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 16,6% στα 56 εκατ. ευρώ (από 48 εκατ. ευρώ). Οι επενδύσεις για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έφτασαν στα 62 εκατ. ευρώ (από 59 εκατ. ευρώ).

Στα 5,523 εκατ. οι συνδρομητές

Η πελατειακή βάση της Vodafone αριθμεί 5,523 εκατομμύρια συνδρομητές, εκ των οποίων το 29,1% αφορά πελάτες συμβολαίου. Σε σύγκριση με τους πελάτες συμβολαίου που αυξήθηκαν κατά 2 χιλιάδες, οι συνδρομητές καρτοκινητής σημείωσαν πτώση κατά 7 χιλιάδες. Στη σταθερή τηλεφωνία οι συνδρομητές της Vodafone έφτασαν τις 643.000 (αριθμός αυξημένος κατά 9 χιλιάδες). Το μέσο έσοδο ανά πελάτη αυξήθηκε σε 8,6 ευρώ (από 8,4). Στους συνδρομητές συμβολαίου το έσοδο έφτασε σε 22,2 ευρώ από 21,4 ευρώ και στους πελάτες καρτοκινητής σε 3,1 ευρώ από 3 ευρώ. Αναφορικά με την κίνηση δεδομένων στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου διακινήθηκαν συνολικά 12,088 ΤΒs, όταν το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο το αντίστοιχο νούμερο ήταν στα 7,246 TBs, ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο το περασμένο καλοκαίρι ήταν στα 6,074 ΤΒs. Όπως σημειώνει η Vodafone, στην άνοδο αυτή συνετέλεσε η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής, που είχε ως αποτέλεσμα οι τουρίστες να χρησιμοποιήσουν περισσότερο τις έξυπνες συσκευές τους για τη μετάδοση δεδομένων.



Πήγη: naftemporiki.gr


25

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text