Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ από το χθεσινό χαμηλό εξαμήνου των 700 μονάδων

Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ από το χθεσινό χαμηλό εξαμήνου των 700 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με προσοχή παρακολουθούμε την σημερινή (Παρ, 17/11/2017) ανοδική αντίδραση της αγοράς με τον ΓΔ μα σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) αρκετά μεγάλη άνοδο (+1,30%, στις 710 μονάδες) με καλούς όγκους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοικό το διεθνές περιβάλλον (με ήπια ανοδική αντίδραση κοντά στα υψηλά έτους στην Ευρώπη και με νέα ιστορικά υψηλά στο ενδεικτικότατο Nasdaq  μετά την τελική απόφαση για τολμηρή μείωση του εταιρικού φόρου στις ΗΠΑ από 35% σε 20% με στόχο την αύξηση της απασχόλησης.

Ωστόσο, από διαγραμματικής άποψης η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ δεν μας λέει πολλά. Για να αποκασταθεί το ανοδικό κλίμα στην αγορά θα πρέπει ο ΓΔ καταρχήν να διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη τοπική κορυφή του των 720 μονάδων και κυρίως να επανέλθει πάνω από την πρώην στήριξη των 734 μονάδων που τώρα συμπίπτει με την μέση τιμή του 20ημερου εύρους των 767-700 μονάδων.

Καλοδεχούμενη λοιπόν είναι η σημερινή έγερση αλλά για να επανέλθει το αγοραστικό μας ενδιαφέρον θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει το μισό της βύθισης -9% του πρώτου 15νθημέρου Νοεμβρίου ξεπερνώντας τις 734 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 38% με μετοχές και 62% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ούτε πωλήσεις γιατί ποτέ δεν πουλάει σε ανοδικές μέρες αλλά ούτε θα κάνει και αγορές αφού ο ΓΔ δεν βρίσκεται ακόμα σε υπερπωλημένα επίπεδα (κάτω του -10% από το κυλιόμενο ΥΚ20 δηλαδή κάτω από τις 690 μονάδες).

Μετοχές

Μόνον 10 μετοχές από τις 47 που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή αρνητικά ενώ από τις ανοδικές, 7 μετοχές, οι ΕΥΡΩΒ, ΣΑΡ, ΧΑΚΟΡ, ΛΑΜΔΑ, ΙΝΤΚΑ, ΕΧΑΕ και ΕΤΕ, πετυχαίνουν ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΠΛΑΘ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε τον ΣΑΡ διότι είναι η μοναδική μετοχή που πετυχαίνει υψηλά έτους έστω και με μέτριο όγκο (14 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμή) αλλά με δυνατή άνοδο +3,76%.

Ολες οι υπόλοιπες μετοχές από τις 7 με μεγάλη άνοδο που αναφέραμε (εκτός της ΧΑΚΟΡ) , απλά αντιδρούν ανοδικά από τα υπερπωλημένα επίπεδα του βρέθηκαν στο χθεσινό κλείσιμο. Οι τραπεζικές μάλιστα ΕΤΕ και ΑΛΦΑ σηκώνουν και όγκους εμφανίζοντας στο γράφημά τους σχηματισμό ακίδας πυθμένα που συχνά ακολουθείται από βραχυχρόνια άνοδο.

Ο ΔΤΡ κερδίζει αυτή τη στιγμή +4% με καλούς όγκους προσπαθώντας να διαγράψει ακίδα πυθμένα. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 640 μονάδες από τις 1140 του καλοκαιριού 2017.

Οσοι επενδυτές θα ενδιαφερόντουσαν να αγοράσουν σήμερα μετοχές, παρά την εδραιωμένη καθοδική τάση του ΓΔ, θα πρέπει να προτιμήσουν μετοχές που σημειώνουν μεγάλη ή μέτρια άνοδο αλλά με αυξημένους ως προς τις προηγούμενες μέρες όγκους. Και τέτοιες είναι αυτή τη στιγμή οι, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΟΤΕ, ΕΕΕ.

Οι ανωτέρω 4 μετοχές είναι υπερπωλημένες. Εμείς αν είμαστε υποχρεωμένοι σήμερα να αυξήσουμε θέσεις θα προτιμούσαμε τις τρεις που βρίσκονται πολύ κοντά σε αντιστάσεις – αγοραστικούς στροφείς που είναι οι ΣΑΡ, ΧΑΚΟΡ και ΟΛΘ.

Η ΜΛΣ δείχνει να ξεπουλιέται σήμερα άσχημα με -4% με 125 χιλ τεμάχια σε νέα χαμηλά τριμήνου. Οι άλλες δυο σε χαμηλά εποχής, οι ΑΔΜΗΕ και ΕΥΔΑΠ δεν δείχνουν σήμερα διανομές.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα κλείσει πάνω από τις 710 (καλό σημάδι) ή κάτω από τις 710 μονάδες (μέτριο σημάδι).

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text