Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί να συνεχίσει την ισχυρή ανοδική αντίδραση της Παρασκευής, 17/11, αλλά γυρίζει σήμερα πτωτικός προς τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ δεν μπορεί να συνεχίσει την ισχυρή ανοδική αντίδραση της Παρασκευής, 17/11, αλλά γυρίζει σήμερα πτωτικός προς τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ικανοποιεί η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση (Δευτέρας, 20/11, ώρα 4.00 μμ) με τον ΓΔ να χάνει -0,50% (στις 708 μονάδες) με μέτριο τζίρο (40 εκατα αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με σταθεροποιητικές τάσεις στα όχι πολύ μακριά από τα υψηλά εποχής ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τα στα ιστορικά υψηλά χρηματιστήρια των ΗΠΑ.

Ο ΓΔ μετά την μεγάλη (σχεδόν -10%) βύθιση των τελευταίων 20 ημερών και την φιλότιμη προσπάθεια ανοδικής αναστροφής της Παρασκευής, 17/11, την οποία δεν μπορεί να συνεχίσει, σχηματίζει σήμερα άλλη μια κατερχόμενη κορυφή στην 4μηνη μέχρις στιγμής καθοδική αγορά. Ισχυρή στήριξη θεωρούμε ότι βρίσκεται στο στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων το οποίο αν καταρρεύσει, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για ενδεχόμενη κατάβαση στον πυθμένα των 600 μονάδων των αρχών 2017.

Η μάχη λοιπόν δίδεται στις 700 μονάδες και μέχρις στιγμής οριακοί νικητές είναι οι αισιόδοξοι καθώς ενίσχυσαν τον ΓΔ κατά 7 μονάδες ή περίπου 1% από τις 701 μονάδες της περασμένης Πέμπτης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

«Ανακατεμένο» είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν  μηδενική περίπου μεταβολή και τις μη-τραπεζικές να σημειώνουν, άλλες ευδιάκριτη άνοδο και άλλες πτώση. Ο λόγος ανοδικών / καθοδικών μετοχών είναι δυσμενής, 1 προς 2, με μια μετοχή, την ΜΙΓ, να πετυχαίνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +3% και μια μετοχή, τον ΝΗΡ, να υπόκειται σε μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα, ούτε και η ΜΙΓ λόγω του ότι η μεγάλη άνοδός της συνοδεύεται με μικρούς όγκους και σημειώνεται στα χαμηλά του γραφήματός της.

Όπως είπαμε, το μη-τραπεζικό πλάτος της αγοράς είναι σήμερα ανακατεμένο με μερικές «καλές» μετοχές όπως τις, ΟΤΕ, ΣΑΡ, ΜΟΗ και ΧΑΚΟΡ, να πετυχαίνουν ικανοποιητικές ανόδους από +1,50% έως +3% και με μερικές εξίσου καλές μετοχές, όπως τις ΑΝΕΜΟ, ΠΛΑΘ, ΜΠΕΛΑ, ΦΦ, ΜΥΤΙΛ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ, να σημειώνουν μεγάλες σχετικά πτώσεις από -1,20% έως -3%.

Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει τον πραγματικό της εαυτό στο κλείσιμο. Τότε θα δούμε αν οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το τρέχον φτωχό +0,20% (ο ΔΤΡ) ή, αντίθετα, αν θα το ξεπεράσουν και συνεχίσουν την έκρηξη +4,50% της Παρασκευής. Επίσης, θα δούμε αν οι αναφερθείσες καλές μετοχές θα κλείσουν με τόσο μεγάλες πτώσεις.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text