Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να κρατηθεί σε απόσταση από τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί να κρατηθεί σε απόσταση από τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα, Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017, η αγορά με τον ΓΔ αυτή στη στιγμή, 3.50 μμ, να χάνει -0,40%, στις 720 μονάδες, με μικρό τζίρο, 30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, και με την Ευρώπημε μικρές μεταβολές σε ικανοποιητικά επίπεδα, αρκετά κοντά στα υψηλά έτους και, με τις ΗΠΑ σε εκπληκτικά νέα ιστορικά υψηλά.

Ο ΓΔ μετά την βύθιση -9% (από τις 767 στις 700 μονάδες) των τριών πρώτων εβδομάδων του Νοεμβρίου, κατά τις τελευταίες 5-6 συνεδριάσεις σημείωσε ανοδική αντίδραση ύψους 21 μονάδων ή +3% που ισοδυναμεί με το 1/3 της βύθισης. Σύμφωνα δε με την κλασσική θεωρία των  retracements , για να ακυρωθεί μια διόρθωση θα πρέπει η ακολουθούσα αυτής ανοδική αντίδραση να ανακτήσει σε πρώτη φάση το μισό της διόρθωσης. Στην περίπτωσή μας, για να ελπίσουμε ότι θα επανέλθει ο ΓΔ στα μέτρια επίπεδα των 750-770 του Οκτωβρίου, θα πρέπει σε πρώτη φάση να ανακτήσει το μισό της Νοεμβριάτικης βύθισης κλείνοντας πάνω από τις 735 μονάδες.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 735 μονάδων (σήμερα ο ΓΔ βρίσκεται στις 720 μονάδες), η κατάσταση δεν θα είναι ευχάριστη και γι αυτό εμείς συνεχίζουμε να διατηρούμε υψηλή αναλογία μετρητών (τα 2/3) στο χαρτοφυλάκιό μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Πτωτική εμφάνιση έχει αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο και το ¼ θετικό ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΦΦ κα ΙΑΣΩ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν διεκδικεί σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε και οι ΥΓΕΙΑ και ΜΙΓ, που το πρωί κέρδιζαν άνω του +5% (αυτή τη στιγμή υποχώρησαν στο +4% η πρώτη και στο +1% η δεύτερη).

Εντύπωση μας κάνει η συνεχιζόμενη απαξίωση της ΦΦ (σήμερα -3,67% λίγο κάτω των 15 ευρώ (από 22 ευρώ πριν 6 μήνες και 35 ευρώ το 2014).

Νέα χαμηλά έτους εκτός από την ΦΦ σημειώνει σήμερα η ΑΤΤ αλλά αυτό το κατανοούμε καθώς η τράπεζα Αττικής είναι άκρως προβληματική.

Νέα υψηλά πετυχαίνουν σήμερα οι ΥΓΕΙΑ, ΧΑΚΟΡ και ΟΠΑΠ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text