Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Morgan Stanley: Μακριά από τις αγορές... FANG

Morgan Stanley: Μακριά από τις αγορές... FANG

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Morgan Stanley: Μακριά από τις αγορές... FANG

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Η κρίση χρέους της Ευρώπης δημιούργησε την κατηγορία των χωρών PIIGS, το τεχνολογικό ράλι στις ΗΠΑ δημιούργησε τις μετοχές FANG (από τα αρχικά των Facebook , Amazon, Netflix και Google) και τώρα η Morgan Stanley δημιουργεί μία νέα κατηγορία χωρών, τις οποίες ονομάζει FANG επίσης, από τα αρχικά (στα Αγγλικά) της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Και όπως επισημαίνει σε νέο της note, οι επενδυτές πρέπει να μείνουν μακριά από τα χρηματιστήρια αυτών των χωρών το 2018 και να κοιτάξουν προς αυτά της ευρωπεριφέρειας τα οποία έχουν σφυροκοπηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα.

Όπως σημειώνει η Morgan Stanley, οι επενδυτές έχουν συσσωρευτεί στις FANG μετοχές-αγορές της Ευρώπη το 2017, αλλά αυτή είναι μία κακή στρατηγική για το 2018.

Όπως και οι τέσσερις μετοχές τεχνολογίας στις ΗΠΑ, οι μετοχές των ευρωπαϊκών χωρών του FANG υπεραπέδωσαν έντονα της ευρύτερης χρηματιστηριακής αγοράς φέτος. Αυτό σημαίνει ότι είναι καιρός να περιορίσουμε την έκθεση στις αγορές αυτές, σύμφωνα με την Morgan Stanley. Στην έκθεσή της για τις προοπτικές του 2018, συστήνει στους επενδυτές να διατηρήσουν underweight θέσεις στις αγορές των χωρών FANG το 2018, σημειώνοντας ότι τα τέσσερα χρηματιστήρια είναι σήμερα τα πιο ακριβά στην Ευρώπη.

"Δεν έχει καμία σχέση με το εγχώριο πολιτικό σκηνικό, αλλά κοιτάζοντας αυτές τις τέσσερις αγορές βλέπει κανείς πως οι αποδόσεις τους είναι εντυπωσιακές. Και στην πραγματικότητα, η κερδοφορία των εγχώριων εταιρειών δεν υποστηρίζει απαραίτητα τις κινήσεις των τιμών των μετοχών, ιδιαίτερα στη Γαλλία ", επισημαίνει η Morgan Stanley.

Η χρηματιστηριακή αγορά της Αυστρίας σημειώνει κέρδη της τάξης του 27% από τις αρχές του 2017, ενώ ο DAX της Γερμανίας έχει αυξηθεί κατά 14%. Ο δείκτης AEX της Ολλανδίας ενισχύεται κατά 12% και ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας κατά 11%. Συγκριτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έχει αυξηθεί μόλις κατά 6,7%.

"Αν κοιτάξει κανείς τις αγορές της ευρωπεριφέρειας, αντίθετα, έχουν σημειώσει sell-off, προσθέτει η M.S τονίζοντας ότι η αγορά της Ισπανίας είναι μία πραγματικά ενδιαφέρουσα περίπτωση και δεν αναμένει ότι θα υπάρξει μια μακρόχρονη αναταραχή από μακροοικονομική άποψη από αυτό που συμβαίνει στην Καταλονία.


Ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 έχει υποχωρήσει 2,4% τους τελευταίους τρεις μήνες, σημειώνοντας τις χειρότερες αποδόσεις από όλους τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, εν μέρει λόγω αναταραχής γύρω από το παράνομο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Καταλονίας τον Οκτώβριο.

Η M.S προτείνει επίσης την αγορά της Ελβετίας ως ένα από τα sweet spots του 2018 λόγω της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, των bearish προοπτικών του ελβετικού φράγκου και των αμυντικών χαρακτηριστικών της χρηματιστηριακής αγοράς.



Πήγη: capital.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text