Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Νέο βιομηχανικό κτίριο στο Κορωπί από Flexopack για αύξηση της παραγωγής

Νέο βιομηχανικό κτίριο στο Κορωπί από Flexopack για αύξηση της παραγωγής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέο βιομηχανικό κτίριο στο Κορωπί από Flexopack για αύξηση της παραγωγής

Του Ανέστη Ντόκα

Mε στόχο την αύξηση της παραγωγής, η εισηγμένη Flexopack ολοκληρώνει μέχρι το τέλος της χρονιάς την κατασκευή βιομηχανικού κτιρίου στο Κορωπί Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της επιχείρησης.

Η κατασκευή του διώροφου κτιρίου μετά υπογείου θα περιλαμβάνει χώρους παραγωγής, αποθηκευτικούς χώρους και γραφεία συνολικής εκτάσεως 6.975 τ.μ. Η κατασκευή ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς το τελευταίο τρίμηνο της χρήσεως 2016. Η παραπάνω επένδυση εντάσσεται στο τριετές επενδυτικό σχέδιο 2017-2019, ύψους 15 εκατ. ευρώ, που έχει εκπονήσει η διοίκηση της εισηγμένης για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας των εργοστασίων της, τη δημιουργία νέων προϊόντων και τη συμπίεση του βιομηχανικού κόστους. Στον σχεδιασμό προβλέπεται εκσυγχρονισμός των παραγωγικών εγκαταστάσεων σε Ελλάδα και Πολωνία, αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού, δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής και επέκταση των δικτύων διανομής.

Οι επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν κατά μεγάλο μέρος από ίδια κεφάλαια. Γι’ αυτό η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να μη διανεμηθεί φέτος μέρισμα, αν και η τελευταία χρήση ήταν κερδοφόρος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης Σταμάτη Γκινοσάτη, «η Flexοpack δουλεύει τώρα στο 85%-90% της παραγωγικής της δυναμικότητας, ενώ η μονάδα της Πολωνίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στην υπάρχουσα ζήτηση. Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις θα αυξήσουν την παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας κατά 70%». Η πιο πρόσφατη δημιουργία θυγατρικής στο εξωτερικό αφορά τη σύσταση εμπορικής εταιρείας με την επωνυμία «Flexopack ΝΖ Limited» στο Οκλαντ (Auckland) της Νέας Ζηλανδίας.

Η νέα αυτή εταιρεία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την εδρεύουσα στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας εταιρεία με την επωνυμία «Flexopack Pty Ltd» (100% ελεγχόμενη από την κυπριακή θυγατρική, σε ποσοστό ομοίως 100%, εταιρεία «Flexopack International Limited»).

Η σύσταση και της ως άνω νέας θυγατρικής εταιρείας στη Νέα Ζηλανδία εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου για την αναδιοργάνωση και ουσιαστική διεύρυνση του παγκόσμιου δικτύου διανομής και διάθεσης των προϊόντων του, με αξιοποίηση της εμπειρίας και τεχνογνωσίας του ομίλου, και έχει ως βασικό σκοπό, αφενός μεν, την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στη συγκεκριμένη γεωγραφική αγορά και, αφετέρου, τη βέλτιστη, πληρέστερη, αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης αγοράς, με αξιοποίηση όλης της γκάμας των προϊόντων του ομίλου. Η Flexopack παράγει είδη συσκευασίας από εύκαμπτο πλαστικό και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο.


Πήγη: kathimerini.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text