Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανακαταλαμβάνει δυναμικά μεγάλο μέρος της Νοεμβριάτικης βύθισης

Ο ΓΔ ανακαταλαμβάνει δυναμικά μεγάλο μέρος της Νοεμβριάτικης βύθισης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Υποσχόμενη για ανοδική αναστροφή της υφιστάμενης καθοδικής μεσοπρόθεσμης τάσης είναι η σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 1/12) με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.05 μμ) να κερδίζει +1,14% (στις 748 μονάδες) με ικανοποιητικό τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Με την σημερινή άνοδο ο ΓΔ έχει κατορθώσει να ανακτήσει τα ¾ της Νοεμβριάτικης βύθισης (από τις 767 στις 700 μονάδες) και με την ορμή που έχει θα είναι πιθανό να ανακτήσει και ολόκληρη την βύθιση επανερχόμενος σε ανοδική τάση.

Παράλληλα, ο ΓΔ πλησιάζει τον αντιπρόσωπο της μεσομακροπρόθεσμης τάσης ΑΚΜΟ200 που διέρχεται από τις 756 μονάδες και το κυριότερο, την Δευτέρα, 4/12, ο κύριος σηματοδότης μας αγορών, το κυλιόμενο Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών, θα κυλίσει στις 748 μονάδες, οπότε με την παραμικρή άνοδο την Δευτέρα θα δοθεί σήμα αγορών.

Μπαίνουμε λοιπόν σε επιφυλακή για επαναγορές μετοχών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

 Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 751 μονάδες (+1,50%) δεχόμενος σήματα αγορών από το σύστημα του προεξοφλητικού στροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδ Eurocapital, σελ 54) το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 40% σε 66%.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των 47 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 αυτών ενώ 7 μετοχές, οι 4 συστημικές τραπεζικές συν τις ΜΠΕΛΑ, ΦΦ και ΝΗΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7,50% σε σύγκριση με μια μόνον μετοχή, την ΑΤΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση, limit down κλειδωμένο στο -28,50%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο την ποσοστιαία άνοδο και τους όγκους, θα πρέπει να θεωρήσουμε την ΕΥΡΩΒ (+7,35% με 8 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής). Όμως η μετοχή είναι υπεραγορασμένη (+38% από τον πυθμένα Νοεμβρίου) και είναι αμφίβολο αν θα πρέπει να αγορασθεί σε τέτοια επίπεδα.

Η δεύτερη εντυπωσιακή μετοχή της ημέρας είναι η ΦΦ (+5% με 90 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) που και αυτή τείνει να γίνει υπεραγορασμένη (+12% μέσα σε μια εβδομάδα). Το ΤΧ θα μπορούσε να αγοράσει σήμερα μερικώς ΦΦ λόγω των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων 9μήνου που δημοσίευσε πρόσφατα. (Τα αποτελέσματα 9μήνου για 33 εισηγμένες θα τα δημοσιεύσουμε στο απογευματινό σχόλιο).

Και η ΜΠΕΛΑ είναι σήμερα εντυπωσιακή (+5,20%) αλλά με μέτριους γι αυτήν όγκους (120 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής).

Και τρίτη μη – τραπεζική μετοχή που σήμερα ανεβαίνει με μεγάλους όγκους είναι ο ΟΤΕ (+2,36% με 500 χιλ τεμ μέχρις στιγμής).

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 751 μονάδες. Ενδεχομένως να  αγοράσει μια μεσομακροπροθέσμως υπερπωλημένη, την ΦΦ (αν και τείνει να γίνει μεσοβραχυχρονίως υπεραγορασμένη). Δεύτερον, να αγοράσει μετοχές που τείνουν να διασπάσουν ανοδικά έγκυρη (πολλών ισουψών σημείων στροφής) αντιστάσεις όπως κάνουν τώρα οι, ΕΛΠΕ και ΑΝΕΜΟΣ, Και τρίτον, να αγοράσει μετοχές που είναι leaders ανόδου για το 2017 όπως τις ΣΑΡ και ΜΥΤΙΛ. Βέβαια , όλες οι παραπάνω μετοχές έχουν ικανοποιητικά 9μηνα αποτελέσματα.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.



 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text