Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ειδικός του Yale προειδοποιεί: Το Bitcoin είναι μία επικίνδυνη φούσκα

Ειδικός του Yale προειδοποιεί: Το Bitcoin είναι μία επικίνδυνη φούσκα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ειδικός του Yale προειδοποιεί: Το Bitcoin είναι μία επικίνδυνη φούσκα

Την ώρα που το Bitcoin «καλπάζει» προς το επίπεδο των 12.000 δολαρίων, ένας από τους επιφανέστερους οικονομολόγους του πανεπιστημίου Yale, εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του ψηφιακού νομίσματος που έχει διχάσει την παγκόσμια επενδυτική -και όχι μόνο – κοινότητα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Stephen Roach, καθηγητή του Yale και πρώην επικεφαλής οικονομικού αναλυτή της Morgan Stanley για την Ασία, το Bitcoin είναι τοξικό για τους επενδυτές.

«Πρόκειται για μία κερδοσκοπική φούσκα από όποια πλευρά και να το δει κανείς», δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Roach, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς αναλυτές της Wall Street, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος μίας καριέρας 30 ετών διοικώντας μία ομάδα πολύ αξιόλογων αναλυτών σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Δεν έχω δει ποτέ γράφημα ενός τίτλου που η τιμή του να έχει ακριβώς κατακόρυφο μοτίβο. Και του Bitcoin είναι το πιο κατακόρυφο από όλα τα μοτίβα που έχω δει στη ζωή μου», εξήγησε ο Roach.

Παράλληλα, ο Roach υποστήριξε ότι η «νομιμοποίηση» του Bitcoin από μεγάλα χρηματιστήρια είναι κάπως επικίνδυνη για τους επενδυτές, δεδομένης της «έλλειψης εσωτερικής οικονομικής αξίας». Πολλοί επενδυτές παραδέχονται ότι ότι δεν κατανοούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Bitcoin ή της τεχνολογίας blockchain και ελπίζουν να κερδίσουν με βάση την προσδοκία ότι η τιμή του απλώς θα συνεχίσει να ενισχύεται. «Όπως όλες οι φούσκες, έτσι και αυτή θα σκάσει».

 

Πήγη: liberal.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text