Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | To Bitcoin είναι "μεγαλύτερο" από τη Νέα Ζηλανδία, την Boeing και τους Gates - Buffett μαζί

To Bitcoin είναι "μεγαλύτερο" από τη Νέα Ζηλανδία, την Boeing και τους Gates - Buffett μαζί

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
To Bitcoin είναι "μεγαλύτερο" από τη Νέα Ζηλανδία, την Boeing και τους Gates - Buffett μαζί

Το ράλι της τιμής του Bitcoin έχει οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση του ψηφιακού νομίσματος σε επίπεδα υψηλότερα από την εκτιμώμενη περιουσία μερικών από τους μεγαλύτερους δισεκατομμυριούχους τους κόσμου, αλλά και από την ετήσια παραγωγή ολόκληρων οικονομιών.

Παρά τις προειδοποιήσεις περί "φούσκας", το ψηφιακό νόμισμα συνεχίζει σήμερα την ανοδική του πορεία, πάνω από τα 11.500 δολάρια (την ώρα που χθες σημείωσε και νέο ρεκόρ, πάνω από τα 11.700 δολάρια) και πλέον διαμορφώνεται 1.000% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Εν τω μεταξύ, το Coinmarketcap.com υπολογίζει την αξία όλων των bitcoins που κυκλοφορούν στα 190 δισ. δολ.. Ιδού, λοιπόν, 5 πράγματα που έχει καταφέρει να ξεπεράσει το Bitcoin σε όρους κεφαλαιοποίησης:

1. Το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας

Το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας αγγίζει τα 185 δισ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, δηλαδή 5 δισ. δολ. χαμηλότερα από την αξία του Bitcoin. Παράλληλα, η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin είναι μεγαλύτερη και από χώρες όπως το Κατάρ, το Κουβέιτ και την Ουγγαρία, ενώ όπως φαίνεται στο γράφημα που δημοσιεύσει το Bloomberg, είναι λίγο χαμηλότερη από το ΑΕΠ της Ελλάδας.

2. Goldman Sachs και UBS

Η αξία του Bitcoin ξεπερνάει, επίσης, την κεφαλαιοποίηση δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου. Η κεφαλαιοποίηση της Goldman Sachs, την Παρασκευή, ανερχόταν στα 97 δισ. δολ., ενώ της UBS στα 67 δισ. δολ.. Ακόμη και το άθροισμα των κεφαλαιοποιήσεων των δύο τραπεζών είναι μικρότερο από την αξία του ψηφιακού νομίσματος. 

3. Boeing

Η κεφαλαιοποίηση της Boeing ανέρχεται στα 162 δισ. δολ. και συνεπώς, είναι μικρότερη από την αξία του Bitcoin, το οποίο πριν από δέκα χρόνια δεν υπήρχε καν. Από την άλλη, η Boeing είναι πάνω από 100 ετών και απασχολεί 140.000 ανθρώπους σε περισσότερες από 65 χώρες. 

4. 14 αεροπλανοφόρα

Η USS Gerald R. Ford παραδόθηκε στο αμερικανικό ναυτικό τον Μάιο. Το κόστος του εκτιμάται στα 13 δισ. δολ., άρα εάν οι επενδυτές συγκεντρώσουν όλα τα bitcoins τους, μπορούν να αγοράσουν έναν στόλο 14 πλοίων. 

5. Gates, Buffett και Βασίλισσα Ελισάβετ Β’

Βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους, αλλά ακόμη και εάν ο Bill Gates και ο Warren Buffett χρησιμοποιούσαν όλη την περιουσία τους, δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν τα bitcoins που βρίσκονται σε κυκλοφορία. Η περιουσία του Gates ανέρχεται στα 90 δισ. δολ. και του Buffett στα 83 δισ. δολ., σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους. Ούτε καν η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δεν θα μπορούσε να αγοράσει όλα τα bitcoins του κόσμου, εάν έβαζε τα 383 εκατ. δολ. στο τραπέζι. 


Πηγή: capital.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text