Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Η συμφωνία για το Brexit δίνει ώθηση στις ευρωαγορές

Η συμφωνία για το Brexit δίνει ώθηση στις ευρωαγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η συμφωνία για το Brexit δίνει ώθηση στις ευρωαγορές

Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Europe 600 κερδίζει 0,8% σκαρφαλώνοντας στις 389,39 μονάδες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,9% στις 13.160,57 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,55% στις 5.413,61 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακά κέρδη 0,05% στις 7.324,81 μονάδες μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker ότι έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο για τους όρους του Brexit και η Κομισιόν πλέον προτείνει οι διαπραγματεύσεις να περάσουν στο δεύτερο στάδιο.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος στους τρεις τομείς προτεραιότητας, δηλαδή τα δικαιώματα των πολιτών, τον διάλογο σχετικά με την Ιρλανδία/Βόρεια Ιρλανδία και τον δημοσιονομικό διακανονισμό.

"Οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι δύσκολες, όμως τώρα σημειώσαμε ένα πρώτο βήμα αποφασιστικής προόδου", δήλωσε ο Jean-Claude Juncker και πρόσθεσε. "Είμαι ικανοποιημένος από τη δίκαιη συμφωνία που επιτύχαμε με το Ηνωμένο Βασίλειο. Εφόσον συμφωνήσουν τα 27 κράτη μέλη με τη δική μας εκτίμηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο επικεφαλής διαπραγματευτής Michel Barnier είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν αμέσως τις εργασίες για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων". 

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,7%, ενώ ο ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,6%. 



Πήγη: capital.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text