Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αγωνίζεται σήμερα να τερματίσει το 2017 νικητής, άνω των 800 μονάδων

Ο ΓΔ αγωνίζεται σήμερα να τερματίσει το 2017 νικητής, άνω των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αισιόδοξα θα πρέπει να αισθάνονται σήμερα (29/12) οι αγορασμένοι καθώς ο ΓΔ, αφού ξεπέρασε ενδοημερήσια βύθιση -0,80% (στις 792 μονάδες,) κατορθώνει αυτή τη στιγμή (3.40 μμ) να ανακτήσει κατά μια μονάδα το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων με μικρή άνοδο +0,30% και με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Ιδανικό κλείσιμο θα γινόταν αν ο ΓΔ ανακτούσε το μισό της χθεσινής διόρθωσης -1,25% κλείνοντας σήμερα άνω των 804 μονάδων (+0,50%). Αλλά και ένα κλείσιμο πάνω από τις 800 μονάδες (+0,10%) θα ήταν και πάλι ικανοποιητικό. Αν όμως κλείσει ο ΓΔ αρνητικός, τότε μετατίθενται οι ελπίδες μας για νέα υψηλά εποχής στο νέο έτος.

Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν με ενδιαφέρον την τελευταία κρίσιμη ώρα της χρονιάς. (Κρίσιμη γιατί πολιορκούνται οι 800 μονάδες).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει από τις 800 μονάδες έως τις 804, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 78% σε 85% ενώ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 804 μονάδες το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση στο περίπου 90%.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ μια μετοχή, η ΛΑΜΔΑ σημειώνει μεγάλη άνοδο, κοντά στο +4%, σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΑΤΤ και ΥΓΕΙΑ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : τείνει να είναι η ΛΑΜΔΑ που πετυχαίνει την μεγαλύτερη άνοδο +3,85% της ημέρας με καλούς όγκους, σχεδόν 50 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, κινούμενη κοντά στα υψηλά διμήνου. Το διαγραμματικό πρόβλημα της μετοχής είναι η υπεραγορασμένη κατάστασή της, +33% από το χαμηλό Νοεμβρίου.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι δυναμικές, ΕΧΑΕ, ΑΒΑΞ, ΠΛΑΙΣ, ΓΡΙΒ και ΟΛΘ.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης (πολλαπλών σημείων επαφής σε τοπικές κορυφές) αντίστασης : διακρίνουμε τις, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΠΕ (τείνει να διασπάσει αγκίστρι), ΧΑΚΟΡ και ΦΡΛΚ.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 800 μονάδες : Από την προηγουμένως αναφερθείσα ομάδα επιλέγουμε τις, ΕΛΠΕ και ΧΑΚΟΡ.

ΜΠΕΛΑ : πολύ δυνατή μετοχή εμφανίζεται κατά το τελευταίο διάστημα έχοντας κερδίσει +20% μέσα σε 25 συνεδριάσεις παρουσιάζοντας το ίδιο πρόβλημα με την ΛΑΜΔΑ και μερικές ακόμα μετοχές (όπως τις τραπεζικές), να βρίσκεται σε υπεραγορασμένη κατάσταση κινδυνεύοντας από βαθιά διόρθωση.

Οι τραπεζικές μετοχές καλά πάνε σήμερα κατοχυρώνοντας για 5η μέρα την υψηλή ζώνη των 850-900 μονάδων (+40% από το χαμηλό Νοεμβρίου). Όσο δεν χάνουν τις 850 μονάδες, τόσο πιο πιθανό είναι να συνεχιστεί το ράλι τους κατά το πρώτο δίμηνο του 2018.

ΑΤΤ : limit down -9% σημειώνει αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνοντας την χθεσινή μας εκτίμηση ότι πρόκειται για μετοχή υψηλού κινδύνου.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ. Στο μεταξύ θα ανεβάσουμε σε λίγα λεπτά για 2η φορά, μετά μια εβδομάδα,  το άρθρο «Εποχικότητα πρώτου διμήνου στο ΧΑ».

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text