Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Δύο νέες επενδύσεις 14,3 εκατ. από Grivalia στην εκπνοή του 2017

Δύο νέες επενδύσεις 14,3 εκατ. από Grivalia στην εκπνοή του 2017

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δύο νέες επενδύσεις 14,3 εκατ. από Grivalia στην εκπνοή του 2017

Του Νίκου Ρουσάνογλου.

Επενδύσεις ύψους 14,3 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, αποκτώντας γραφειακούς χώρους και καταστήματα στην περιοχή της Αττικής. Χθες, η εισηγμένη ανακοίνωσε την αγορά οριζόντιων ιδιοκτησιών γραφείων συνολικής επιφάνειας 5.470 τ.μ. (εκ των οποίων 2.790 τ.μ. χώροι κύριας χρήσης) σε κτίριο γραφείων επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 50 στο Μαρούσι. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 7,5 εκατ. ευρώ και καταδεικνύει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για σύγχρονους χώρους γραφείων, καθώς η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο φέτος, τη στιγμή που η διαθεσιμότητα συνεχίζει να υποχωρεί σε ό,τι αφορά τα ποιοτικότερα ακίνητα του είδους. Σημειωτέον ότι οι οριζόντιες ιδιοκτησίες που απέκτησε η εταιρεία είναι πλήρως εκμισθωμένες σε πολυεθνικές εταιρείες.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Grivalia είχε ανακοινώσει και την απόκτηση δύο εμπορικών ακινήτων αντί συνολικού ποσού 6,8 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε στην αγορά ενός διατηρητέου κτιρίου νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στο κέντρο του Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη 101 και Βασ. Γεωργίου), αντί ποσού 4,14 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο συνολικής επιφάνειας 1.530 τ.μ. που φιλοξενεί εμπορικά καταστήματα. Παράλληλα, αγόρασε ένα αυτοτελές εμπορικό κτίριο στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας (Χαρ. Τρικούπη 152), αντί ποσού 2,65 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 930 τ.μ. και είναι πλήρως μισθωμένο στην αλυσίδα Marks & Spencer. Με τις κινήσεις αυτές, η Grivalia Properties επιβεβαιώνει τη μεγάλη ζήτηση που καταγράφεται στην αγορά σύγχρονων εμπορικών καταστημάτων, που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής εμπορικότητας. Η τάση αυτή ξεκίνησε από τις αρχές του 2016 και πλέον εντείνεται, καθώς έχουν αρχίσει να περιορίζονται τα διαθέσιμα ακίνητα. Με την προσθήκη των νέων ακινήτων προβλέπεται και η περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Grivalia Properties, ήδη από το φετινό πρώτο τρίμηνο, ενώ συνολικά για το 2018 αναμένεται και η εξασφάλιση επιπλέον εσόδων 2,5 εκατ. ευρώ από τη σύναψη νέων μισθωτηρίων συμβολαίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του 2017. Με τα νέα αυτά συμβόλαια, καλύφθηκε το 70% των κενών χώρων που διέθετε η εταιρεία σε υφιστάμενα κτίριά της, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 25.000 τ.μ. γραφειακών χώρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος των νέων αυτών συμβολαίων πραγματοποιήθηκε σε τιμές ενοικίασης μεγαλύτερες από τον μέσο όρο της αγοράς, μεγιστοποιώντας το οικονομικό όφελος για την εισηγμένη. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη θετική ανταπόκριση που έχει μεταξύ των υποψήφιων μισθωτών το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που υλοποίησε σε σειρά κτιρίων γραφείων της η Grivalia Properties.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου, η Grivalia Properties κατέγραψε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 87% σε 35,5 εκατ. ευρώ, από 19 εκατ. κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα.


Πηγή: kathimerini.gr

24

Έντυπη

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text