Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ripple, το δεύτερο "μεγαλύτερο" κρυπτονόμισμα με την τιμή του στα $3 10

Ripple, το δεύτερο "μεγαλύτερο" κρυπτονόμισμα με την τιμή του στα $3 10

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ripple, το δεύτερο "μεγαλύτερο" κρυπτονόμισμα με την τιμή του στα $3 10

Σε ράλι επιδίδεται το Ripple, κατακτώντας πλέον τον τίτλο του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος από άποψη κεφαλαιοποίησης, μετά από το Bitcoin και με το Ethereum να έρχεται στην τρίτη θέση.

Το ψηφιακό νόμισμα θεωρείται από πολλούς ως ο λογικός "διάδοχος" του Bitcoin, καθώς οι επενδυτές αναζητούν νέες ευκαιρίες στα κρυπτονομίσματα και ενώ το Ripple φαίνεται να έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. 

Με την τιμή του να έχει ξεπεράσει τα 3 δολάρια, έχει κεφαλαιοποίηση 132 δισ. δολ., σύμφωνα με το CoinMarketCap, χαμηλότερα από το Bitcoin που έχει κεφαλαιοποίηση 251 δισ. δολ..

Το Ripple έχει γνωρίσει άνοδο 160% την τελευταία εβδομάδα, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2016, το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει κέρδη 55.000%. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος, στα τέλη του 2016, είχε επενδύσει 100 δολάρια στο Ripple, σήμερα θα είχε 55.000 δολάρια, εξασφαλίζοντας πολύ σημαντικά κέρδη, ειδικά σε σύγκριση με την άνοδο 1.440% που έχει γνωρίσει το Bitcoin στο συγκεκριμένο διάστημα. 

Το ράλι του Ripple οφείλεται - πέρα από τη "στροφή" των επενδυτών στα altcoins - στην "ψήφο εμπιστοσύνης" που έχει λάβει από μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα, όπως είναι η American Express και η Santander, που αποφάσισαν να δοκιμάσουν το κρυπτονόμισμα.  

Τι είναι το Ripple

Σε αντίθεση με την περίπτωση του Bitcoin, το Ripple (XRP) προορίζεται για επιχειρήσεις. Βασίζεται στην τεχνολογία blockchain και σκοπός της δημιουργίας του ήταν να αποτελέσει λύση για τις διασυνοριακές πληρωμές για μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Κανονικά οι διασυνοριακές πληρωμές χρειάζονται μέρες για να ολοκληρωθούν και το κόστος είναι υψηλό, καθιστώντας κάποιες συναλλαγές ακριβές για τις τράπεζες. Το Ripple φιλοδοξεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα, καθώς διευκολύνει τις πληρωμές χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις. Μάλιστα, οι συναλλαγές με Ripple φέρονται να χρειάζονται μόλις 4 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθούν, προσφέροντας τις πιο γρήγορες συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιήσει κανείς μέσω των ψηφιακών νομισμάτων. 


Πηγή: capital.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text