Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Aegean: Ιστορικό ρεκόρ με 13,2 εκατ. επιβάτες το 2017

Aegean: Ιστορικό ρεκόρ με 13,2 εκατ. επιβάτες το 2017

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Aegean: Ιστορικό ρεκόρ με 13,2 εκατ. επιβάτες το 2017

στορικό ρεκόρ σημείωσε η επιβατική κίνηση της Aegean και της Olympic Air το 2017, αφού ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 13 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 6%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στο σύνολο του έτους καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ, καθώς μεταφέρθηκαν 13,2 εκατ. επιβάτες, 750 χιλιάδες περισσότεροι από το προηγούμενο έτος. Σημειώνεται, ότι η αύξηση της κίνησης προέρχεται εξ' ολοκλήρου από τη βελτιωμένη αξιοποίηση του δικτύου, δεδομένου ότι ο αριθμός των πτήσεων που εκτελέστηκαν το 2017 δεν ήταν αυξημένος σε σχέση με το 2016.

Στο δίκτυο εξωτερικού, που συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης, η συνολική κίνηση ανήλθε σε 7,3 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 9%. Ανοδική πορεία παρουσίασε, όμως, και η κίνηση εσωτερικού, παρά τον αυξημένο αριθμό ανταγωνιστών, με 5,9 εκατ. επιβάτες από 5,7 εκατ. το 2016, αποτέλεσμα των ελκυστικών και τακτικών προσφορών ναύλων, που οδήγησαν σε πολύ υψηλές πληρότητες.

Η ενίσχυση του δικτύου της Αθήνας αποτέλεσε το κύριο πεδίο επένδυσης για ακόμη μία χρονιά. Συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 15 %, ενώ το σύνολο της κίνησης από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) παρουσίασε αύξηση 9%, με την AEGEAN να ξεπερνά για πρώτη φορά τα 10 εκατ. επιβάτες, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην κίνηση του αεροδρομίου και της Αθήνας.

Το 2017, η AEGEAN πέτυχε ιστορικά υψηλούς συντελεστές πληρότητας, απόρροια της επιτυχημένης εμπορικής πολιτικής και διαχείρισης του δικτύου της. Συγκεκριμένα, ο συντελεστής πληρότητας στο σύνολο του δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού ανήλθε σε 83% από 77% το προηγούμενο έτος.

«Το 2017 έκλεισε με θετικές επιδόσεις, πετυχαίνοντας τους βασικούς ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς στόχους που είχαμε θέσει για τη χρονιά. Αξιοποιήσαμε αποτελεσματικότερα τον στόλο μας, πετυχαίνοντας ιστορικά υψηλές πληρότητες. Ενισχύσαμε τη θέση μας στο βασικό μας κόμβο της Αθήνας, συμβάλλοντας για άλλη μία φορά στην ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, συνεχίσαμε την προβολή προϊόντων και προορισμών στις πτήσεις μας» ανέφερε, σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης.

«Ξεκινάμε το 2018 προγραμματίζοντας 18 νέους προορισμούς και συνολικά 700 χιλιάδες επιπλέον θέσεις. Η καλύτερη αξιοποίηση των μηνών τού χειμώνα είναι ο κοινός στόχος, στον οποίο φορείς, αεροδρόμια και πολιτεία οφείλουμε να επενδύσουμε με τις κατάλληλες πολιτικές και προϊόντα για να δώσουμε στέρεα βάση στις απαραίτητες επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Γερογιάννης.


Πήγη: kathimerini.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text