Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Οριακά κέρδη στην Ευρώπη – κοντά σε υψηλό 3 ετών το ευρώ

Οριακά κέρδη στην Ευρώπη – κοντά σε υψηλό 3 ετών το ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οριακά κέρδη στην Ευρώπη – κοντά σε υψηλό 3 ετών το ευρώ

Την σκυτάλη των κερδών από την Ασία πήρε η Ευρώπη, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους σε εταιρικά αποτελέσματα αλλά και το ευρώ, το οποίο κινείται κοντά σε υψηλό τριών ετών.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κινείται σταθεροποιητικά, ενώ ο Euro Stoxx 50 κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,04%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,11%, ο γαλλικός CAC σημειώνει κέρδη ύψους 0,05% και ο βρετανικός FTSE 100 κινείται οριακά πάνω. Στην Ελβετία ο SMI ενισχύεται κατά 0,02%.

Οριακά κέρδη και στην περιφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,17%, τον ισπανικό IBEX να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,09% και τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει άνοδο ύψους 0,36%.

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,2263 δολάρια, ήτοι μια ανάσα από το υψηλό τριετίας των 1,2296 δολαρίων που πέτυχε χθες. 

Στη Γερμανία, δεν πρόφτασαν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης Μάρτιν Σουλτς να ανακοινώσουν πως συμφώνησαν επί της αρχής για τον σχηματισμό μίας Μεγάλης Συμμαχίας, σχεδόν αμέσως ξεκίνησαν οι ρωγμές στις τάξεις της. Η πανίσχυρη οργάνωση νέων των Σοσιαλιστών του SPD δρομολόγησε μία εκστρατεία πειθούς των ψηφοφόρων του κόμματος για την ανατροπή της συμφωνίας, ενώ και άλλα ηγετικά στελέχη του ζητούν μετ’ επιτάσεως βελτιώσεις, ενώ αντίθετα έχουν ψηφίσει οι επί μέρους ηγετικές επιτροπές του κόμματος στα ομόσπονδα κρατίδια. Οι ρωγμές αυτές ενδέχεται αυτοχρήμα να γίνουν βαθύτερες την επόμενη Κυριακή, όταν στο έκτακτο συνέδριο του SPD ο Σούλτς θα ζητήσει την έγκριση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Μέρκελ. Υπό τις παρούσες συνθήκες όμως, το αποτέλεσμα του συνεδρίου παραμένει ανοικτό.

Σημειώνεται ότι η Wall Street ανοίγει ξανά σήμερα μετά την χθεσινή αργία λόγω της ημέρας του Martin Luther King.


Πηγή: capital.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text