Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από 40 ημέρες συνεχόμενης ανόδου, ο ΓΔ επιτέλους σημειώνει σήμερα ουσιαστική διόρθωση

Μετά από 40 ημέρες συνεχόμενης ανόδου, ο ΓΔ επιτέλους σημειώνει σήμερα ουσιαστική διόρθωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2017 έχει να κάνει ο ΓΔ ημερήσια διόρθωση εντονότερη του -1,50%.

Στη παρούσα φάση, θα  έπρεπε να γίνει η σημερινή διόρθωση καθώς το δίμηνο ράλι του ΓΔ είχε φτάσει χθες σε ύψος 150 μονάδων ή +21,50% πάνω από τον πυθμένα των μέσων Νοεμβρίους και οπωσδήποτε χρειαζόταν μια καλή, όχι όμως και πολύ μεγάλη, διόρθωση για να απορροφηθούν οι υπεραγορασμένες καταστάσεις.

Εμείς θεωρούμε, για την παρούσα συγκυρία, μια ημερήσια διόρθωση του ΓΔ σαν ήπια αν έχει ένταση από -1% έως -1,50%, σαν αποδεκτή με ένταση -1,50% έως -2%, σαν δυνατή με ένταση -2% έως -2,50% και σαν επίφοβη για αναστροφή αν έχει ένταση χειρότερη του -2,50%.

Πριν δυο ώρες ο ΓΔ υποχωρούσε κατά -2,30% αλλά τώρα (3.50 μμ) ανακάμπτει στο -1,30%, ένα ποσοστό που είναι σίγουρα ανεκτό.

Θα δούμε όμως που θα κλείσει η αγορά για να κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) ακόμα κι αν ο ΓΔ έκλεινε χειρότερα του -2,50%. (Μόνον σε πανικόβλητο κλείσιμο χειρότερο του -4% στον ΓΔ εμείς θα προχωρούσαμε σε αμυντικές πωλήσεις).

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να μας βοηθήσει  για να ξεχωρίσουμε τις δυνατές και τις ασφαλείς μετοχές από τις ασθενικές και επίφοβες για περαιτέρω μεγάλη πτώση μετοχές.

Η πρώτη κατηγορία έχει μετοχές που σημειώνουν άνοδο ή μικρή πτώση μικρότερη του -0,70% και είναι οι ανοδικές ΙΝΛΟΤ και ΑΡΑΙΓ και οι με μικρές πτώσεις ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΑΝΕΜΟΣ, ΙΝΤΚΑ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΚΟΥΕΣ και ΜΛΣ. Όποιοι επενδυτές είναι trend followers που αγοράζουν κατά κανόνα δυνατές μετοχές και θελήσουν να αυξήσουν την μετοχική τους έκθεση στην λήξη της παρούσας διόρθωσης, ας έχουν υπόψη τους αυτές τις μετοχές.

Στον αντίποδα, μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σημειώνουν οι, ΠΕΙΡ, ΑΤΤ, ΕΥΡΩΒ και οι μη-τραπεζικές ΜΙΓ, ΙΑΣΩ, ΔΕΗ και ΥΓΕΙΑ. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι το προηγηθέν υπερβολικά μεγάλο δίμηνο ράλι, οπότε η σημερινή μεγάλη διόρθωσή τους κρίνεται λογική.

Τέλος, δίνουμε σημασία και τους όγκους. Είναι δυσμενές για μια μετοχή να σημειώνει πτώση με μεγάλους όγκους δηλαδή να διανέμονται, όπως κάνουν αυτή τη στιγμή οι, ΜΙΓ, ΠΕΙΡ και ΣΕΝΕΡ.

Γενικά δεν βλέπουμε πολλές μετοχές να διανέμονται σήμερα αλλά οι συνολικοί τζίροι δεν θα είναι και μικροί (προβλέπουμε γύρω στα 80 εκατ).

H ΙΝΛΟΤ, στην σημερινή δύσκολη συνεδρίαση, αγοράζεται δυναμικά (+3% με 2 εκατ όγκο) παρά του ότι έχει συμπληρώσει δίμηνη άνοδο +30%.

 

Η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να πάρει ανοδικό χαρακτήρα αν ο ΓΔ έκλεινε με άσπρο σφυρί κλείνοντας με πτώση μικρότερη του -0,50%. Θα το δούμε στις 6.00 μμ.


 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text