Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά από σχετικά ήπια διήμερη διόρθωση σήμερα κάνει ένα δυνατό ανοδικό γύρισμα προσπαθώντας να ανακτήσει τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ μετά από σχετικά ήπια διήμερη διόρθωση σήμερα κάνει ένα δυνατό ανοδικό γύρισμα προσπαθώντας να ανακτήσει τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενθαρρυντικότατη είναι η σημερινή (Π;ρ, 19/2) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από ήπια διήμερη διόρθωση βάθους 15 μονάδων ή -1,80%, σημειώνει σήμερα ανοδικό γύρισμα κερδίζοντας αυτή τη στιγμή +1,10% (στις 846 μονάδες στις 3.50 μμ) ενώ πριν δυο ώρες είχε υπερπηδήσει και τις 850 μονάδες.

Τα θετικά στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης είναι οι μεγάλοι συνολικοί, τζίροι (90 εκατ χωρίς το πακέτο των 60 εκατ ευρώ της ΤΕΝΕΡΓ) , οι συσσωρεύσεις (επιθετικές αγορές) σε αρκετές μετοχές και η συμμετοχή στο ημερήσιο ράλι των περισσοτέρων σημαντικών μετοχών.

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 845 μονάδες, εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι, αν κλείσει κάτω των 845 μονάδων, θα είμαστε επιφυλακτικοί ενώ αν κλείσει πάνω από τις 850 μονάδες, θα είμαστε ενθουσιασμένοι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 8 μετοχές, οι ΑΝΕΜΟΣ, ΙΝΛΟΤ, ΑΒΑΞ, ΚΟΥΕΣ, ΟΛΘ, ΟΤΕ, ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ πετυχαίνουν ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : τέσσερες μετοχές, οι ΟΤΕ, ΙΝΛΟΤ, ΑΝΕΜΟΣ και ΟΛΘ, θα μπορούσαν να πάρουν σήμερα αυτό το τίτλο καθώς ενισχύονται σε νέα υψηλά έτους με μεγάλες ανόδους άνω του +3% και με μεγάλους όγκους.

Ένα σημαντικό συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι η καταγραφή του πακέτου των 12 εκατ μετοχών της ΤΕΝΕΡΓ που διασταυρώθηκε χθες το βράδυ στη τιμή των 4,35 ευρώ. Πωλήτρια ήταν η μητρική ΓΕΚΤΕΡΝΑ και αγοραστές ξένοι επενδυτές. Η μεταβίβαση έγινε με μικρό discount περίπου -10% από την τρέχουσα μετοχή της εταιρίας, αλλά η μετοχή έχει διπλασιάσει την τιμή της μέσα σε 10 μήνες. Μπορεί από εθνική άποψη η πώληση ελληνικής εταιρίας στους ξένους να είναι δυσάρεστη (αφελληνισμός των εισηγμένων και γενικά του ΧΑ) αλλά ας σκεφτούμε ότι τα 60 εκατ της μεταβίβασης θα πάνε σε Έλληνες επιχειρηματίες που πιθανόν να επενδύσουν αυτό το ποσό στο εσωτερικό δημιουργώντας εισόδημα και απασχόληση.

Προσέχουμε σήμερα ιδιαίτερα τις μετοχές που κάνουν το σημερινό ανοδικό τους γύρισμα με μεγάλους όγκους και είναι οι, ΤΕΝΕΡΓ, ΙΝΛΟΤ, ΟΤΕ, ΦΦ, ΛΑΜΔΑ και ΑΝΕΜΟΣ τις οποίες θα μπορούσαν να αγοράσουν (σε μικρές ποσότητες γιατί η αγορά είναι υπεραγορασμένη) οι επενδυτές που είναι ακόμα υποαγορασμένοι πχ με σύνθεση μετοχών / μετρητά = 1/1.

Αντίθετα, διανομές βλέπουμε σήμερα μόνον σε ΓΡΙΒ και ΜΠΕΛΑ.

Ο ΟΤΕ σήμερα διασπά ανοδικά μια αντίσταση βραχείας διαρκείας 20 ημερών που σημαίνει σήμα περιορισμένων αγορών.

Ας έχουμε υπόψη μας ότι όλες σχεδόν οι μετοχές είναι υπεραγορασμένες με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως την ΜΛΣ και τον ΦΡΛΚ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text