Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πρεμιέρα Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου για τις νέες μετοχές Ελβαλχαλκoρ

Πρεμιέρα Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου για τις νέες μετοχές Ελβαλχαλκoρ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πρεμιέρα Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου για τις νέες μετοχές Ελβαλχαλκoρ

Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που θα προκύψουν από τη συγχώνευση με απορρόφηση της Ελβάλ από την Ελβαλχαλκoρ, η οποία εγκρίθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συγχώνευση, το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 146.344.218,54 ευρώ και διαιρείται σε 375.241.586 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,39 ευρώ η κάθε μία. Οι νέες μετοχές που θα εισαχθούν θα είναι 273.961.959. Σημειώνεται ότι η σχέση ανταλλαγής για τους μετόχους των συγχωνευομένων εταιρειών έχει ως εξής:

α) Κάθε μέτοχος της Χαλκόρ θα ανταλλάσσει μία μετοχή ονομαστικής αξίας 0,38 ευρώ με μία νέα μετοχή της Ελβάλ (όπως θα έχει προκύψει από τη συγχώνευση) νέας ονομαστικής αξίας 0,39 ευρώ η κάθε μία.

β) Κάθε μέτοχος της Ελβάλ θα ανταλλάσσει 0,0987220346164922 μετοχές ονομαστικής αξίας 3,91ευρώ η κάθε μία που κατέχει στην Ελβάλ, με μία νέα μετοχή της Χαλκόρ νέας ονομαστικής αξίας 0,39 ευρώ η κάθε μία.

Με την πρόσφατη συγχώνευση Χαλκόρ - Ελβάλ ολοκληρώθηκε ο κύκλος μετασχηματισμού του μεγαλύτερου μεταλλουργικού ομίλου της χώρας της Viohalco, που ξεκίνησε το 2013 με τη μετεγκατάσταση της έδρας της εταιρείας στις Βρυξέλλες. Οπως αναφέρουν στην «Κ» στελέχη του ομίλου Viohalco, η συγχώνευση αυτή έγινε με στόχο την επίτευξη συνεργειών και οικονομιών κλίμακος. Επίσης, συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α. μπορούν να έχουν καλύτερη παρουσία στις κεφαλαιαγορές και στις χρηματαγορές, με αποτέλεσμα την ευχερέστερη χρηματοδότησή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2017 η εισηγμένη έλαβε δάνειο ύψους 70 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για να υποστηρίξει πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 150 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εισηγμένης αφορά την κατασκευή τεχνικών και κτιριακών υποδομών, το οποίο θα απαιτήσει περαιτέρω χρηματοδότηση για λειτουργικές δαπάνες και κεφάλαιο κίνησης ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, κατά την επόμενη πενταετία.


Πηγή: kathimerini.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text