Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών για το επταετές ομόλογο λόγω υψηλών αποδόσεων

Μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών για το επταετές ομόλογο λόγω υψηλών αποδόσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών για το επταετές ομόλογο λόγω υψηλών αποδόσεων

Eντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου τις ερχόμενες ημέρες προβλέπει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο παράγοντες της αγοράς.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τους στο πρακτορείο, αιτία δεν είναι μόνον η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές για τους επενδυτές που αναζητούν υψηλές αποδόσεις στον ευρωπαϊκό χώρο.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Δημήτρης Νταλίπης, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος της Alpha Trust Mutual Fund Management στην Αθήνα, «το κυνήγι για αποδόσεις συνεχίζεται, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν ελκυστικά ευρωπαϊκά ομόλογα».

Κατά τον κ. Νταλίπη, το 7ετές ομόλογο εκτιμάται ότι θα έχει επιτόκιο περίπου 3%, ανάλογα με τη ζήτηση, ενώ το ελληνικό Δημόσιο θα επιχειρήσει να αντλήσει ποσό τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως η απόδοση των 10ετών τίτλων της Ισπανίας είναι 1,4% και των γαλλικών 0,96%, ενώ το ελληνικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 3,66%.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Νίκολας Γουόλ της Old Mutual, η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη και η απόδοση θα διαμορφωθεί στο 3,25% με 3,3%.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι παρά την υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων το τελευταίο διάστημα, οι επενδυτές εξακολουθούν να τις βρίσκουν ελκυστικές.

«Οι αποδόσεις έπεσαν σημαντικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, αλλά ακόμη και σήμερα είναι είναι υψηλές», σημειώνει ο Τζιουζέπε ντι Μίνο, γενικός διευθυντής της Amber Capital στο Λονδίνο. «Θα εξετάσουμε τη συμμετοχή μας στη νέα έκδοση των ελληνικών ομολόγων όταν αυτή πραγματοποιηθεί», πρόσθεσε. Σημειώνεται πως η Amber Capital αγόρασε ελληνικά ομόλογα πέρυσι, ενώ συμμετέχει με ποσοστό 1% στον ΟΤΕ.

Εξάλλου, ο Ιωάννης Σώκος, στρατηγικός αναλυτής της Nomura International στο Λονδίνο, σημειώνει ότι υπάρχει μια θετική δυναμική για την Ελλάδα αυτή την περίοδο και προσθέτει πως, παρά την αξιολόγηση της χώρας κάτω από την επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους, το επενδυτικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον από τα hedge funds στους real money επενδυτές. Η επόμενη έκδοση θα αφορά 3ετές ομόλογο και πιθανώς να γίνει πριν από τις ιταλικές εκλογές, στις 4 Μαρτίου.


Πηγή: kathimerini.gr

25

Έντυπη

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text