Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Πανικός και στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να οπισθοδρομεί μέσα σε τρεις μέρες από την περιοχή των 900 μονάδων προς την περιοχή των 800

Πανικός και στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να οπισθοδρομεί μέσα σε τρεις μέρες από την περιοχή των 900 μονάδων προς την περιοχή των 800

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Το δίμηνο ράλι Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου είχε αναμφισβήτητα φτάσει σε υπερβολική έκταση +27%, από τις 700 μονάδες στις σχεδόν 900. Φυσικό επακόλουθο ήταν μια βίαιη διόρθωση που σήμερα, πρίν μια ώρα είχε φτάσει στο πανικόβλητο -4,70% αλλά τώρα (3.20 μμ) διορθώνει ανοδικά στο -3,70% (στις 822 μονάδες).

 

Ο σημερινός συνολικός τζίρος είναι μεγαλύτερος του κυλιόμενου τριημέρου και ενδέχεται να ξεπεράσει  τα 100 εκατ συνιστώντας φαινόμενο sell-off (ξεπούλημα).

 

Αιτία του σημερινού ξεπουλήματος είναι η πρόσφατη απότομη καθοδική αναστροφή των αμερικανικών δεικτών η οποία μεταφέρθηκε αυτόματα σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου. Τα αμερικανικά χρηματιστήρια σίγουρα χρειάζονται διόρθωση καθώς έχουν σημειώσει απίστευτη άνοδο, στον ενδεικτικό Nasdaq +50% από αρχές 2017 ή +500% (εξαπλασιασμός) μέσα σε 9 χρόνια.

 

Ο ΓΔ σήμερα δέχεται σήματα πωλήσεων από τα μεσοπρόθεσμα συστηματα του ΕΚΜΟ30 και του κανόνα 4 εβδομάδων τα οποία εμείς θα ακολουθήσουμε.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 835 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 83% σε περίπου 50% πουλώντας ισοποσοστιαία από όλες τις μετοχές του.

 

Μετοχές

 

Καμία από τις 47 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε δεν σημειώνει αυτή τη στιγμή άνοδο ενώ μόλις 10 μετοχές από το σύνολο σημειώνουν πτώσεις ηπιότερες του -3%.

 

Οι τράπεζες σημειώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -4,80% πλησιάζοντας τις 900 μονάδες από τα πρόθυρα των 1000 μονάδων που είχε βρεθεί την περασμένη εβδομάδα.

 

Θετικότατη εντύπωση μας κάνει αυτή τη στιγμή ο ΣΑΡ που εισέρχεται σε μικρή άνοδο +0,30% με μεγάλο όγκο 130 χιλ τεμαχίων.

 

Οι συμμετέχοντες στην αγορά (κατά τα 2/3 ξένα κεφάλαια) πουλούν αδιακρίτως. Έτσι βλέπουμε μετοχές άριστων εταιριών να καταβυθίζονται όπως, ΦΡΛΚ, ΒΙΟ περίπου -6%, ΑΝΕΜΟΣ,ΕΛΠΕ, ΜΠΕΛΑ, ΕΥΔΑΠ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΧΑ περίπου -5%. Γι αυτό εμείς θα πουλήσουμε σήμερα ίσα ποσοστά από όλες τις μετοχές μας εκτός από τον ΣΑΡ.

 

Θα επανέλθουμε με καθυστέρηση 2-3 ωρών κατά τις 8-9 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text