Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Στην τελική ευθεία η πώληση του 32,8% των μετοχών της Forthnet από τις τράπεζες

Στην τελική ευθεία η πώληση του 32,8% των μετοχών της Forthnet από τις τράπεζες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην τελική ευθεία η πώληση του 32,8% των μετοχών της Forthnet από τις τράπεζες

Αρχισαν οι παρουσιάσεις της Forthnet (Nova) στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Ετσι, η υποβολή των προσφορών για το 32,8% των μετοχών Forthnet που πωλούν οι πιστώτριες τράπεζες δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί. Η νέα ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να παραταθεί 5-10 ημέρες μετά την 23η Φεβρουαρίου, που είχε ορισθεί αρχικά.

Τόσο οι πιστώτριες τράπεζες της Forthnet όσο και το μάνατζμεντ της επιχείρησης επέλεξαν ένα παράδοξο σύστημα ενημέρωσης. Aντί να δημιουργήσουν ένα εικονικό περιβάλλον παροχής πληροφοριών (virtual data room) στους ενδιαφερομένους, επέλεξαν την κλασική μέθοδο. Εκλεισαν αίθουσες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου το μάνατζμεντ της επιχείρησης απαντά στα αιτήματα και ερωτήματα των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Η διαδικασία ξάφνιασε, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται, παρά μόνον όταν λαμβάνει χώρα δημόσια προσφορά τίτλων στο ευρύ κοινό. Οπως όμως και να έχει η κατάσταση, η διαδικασία αυτή, αν και χρονοβόρoς, αρχίζει να εφαρμόζεται.

Ως συνέπεια, η ολοκλήρωση του νομικού και οικονομικού ελέγχου (due dilligence) της εταιρείας δεν θα αργήσει. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι από τους 6-7 αρχικά ενδιαφερόμενους, ιδιαίτερο ζήλο δείχνουν μόνον οι τρεις.

Πρόκειται για τις εταιρείες Vodafone-Wind που θα υποβάλουν κοινή προσφορά, την επενδυτική εταιρεία Providence σε συνεργασία με τον Αnt1 και την Golden Tree, έναν εκ των βασικών μετόχων της Wind.

Πληροφορίες αναφέρουν ως ιδιαίτερα κινητική την Providence και δευτερευόντως τις Vodafone και Wind. Αντίθετα, υποτονικό θεωρείται το ενδιαφέρον της Apollo Global Management και της Odyssey Consulting, που εξέφρασαν αρχικά ενδιαφέρον.

Mε βάση το τίμημα που διέθεσε η Vodafone για τη Cyta Hellas, η επιχειρηματική αξία της Forthnet δεν ξεπερνάει τα 350 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία διαθέτει 1 εκατ. πελάτες και κάθε πελάτης της αποτιμάται ότι φέρνει στην εταιρεία περίπου 350 ευρώ. Σημειώνεται ότι η Cyta πωλήθηκε αντί 118 εκατ. ευρώ, διαθέτοντας περίπου 340.000 πελάτες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Το εκτιμώμενο ποσό, αναμφίβολα, είναι πολύ χαμηλότερο από εκείνο που είχαν προσφέρει το 2014 οι εταιρείες Vodafone και Wind (500 εκατ. ευρώ). Το τίμημα των 350 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι η εταιρεία έχει δανεισμό περίπου 300 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ, σημαίνει, όπως και στην περίπτωση της «Μαρινόπουλος», μεγάλο «κούρεμα» υποχρεώσεων προς τράπεζες και προμηθευτές.

Πηγή: kathimerini.gr

25

Έντυπη

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text