Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Ρεκόρ πωλήσεων για τη Nissan στην Ευρώπη

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Nissan στην Ευρώπη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ρεκόρ πωλήσεων για τη Nissan στην Ευρώπη

Του Βαγγέλη Κιούσση.

Τη σταθερά ανοδική πορεία της Nissan στην Ευρώπη και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από τους καταναλωτές σε αυτό το σημείο του πλανήτη καταδεικνύει η παραγωγή 3.000.000 Qashqai στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδόν μία δεκαετία μετά την πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας του μοντέλου.

Η παραγωγή του Qashqai στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ και η διάθεσή του εντός και εκτός Ευρώπης έθεσαν τις βάσεις για την επίτευξη ενός ακόμη ρεκόρ πωλήσεων, οι οποίες την προηγούμενη χρονιά ανήλθαν σε 762.574 αυτοκίνητα με τα σήματα Nissan και Datsun στη Γηραιά Ηπειρο, βελτιωμένες κατά 3,8% έναντι των πωλήσεων του 2016.
Το Qashqai διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα αποτελέσματα της Nissan, καθώς οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 1,2%. Στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ κατασκευάστηκαν 346.856 μονάδες του συγκεκριμένου μοντέλου, εκ των οποίων οι 265.520 πωλήθηκαν στην Ευρώπη.

Χάρη σε αυτή την πορεία η Nissan εξασφάλισε μερίδιο αγοράς 3,7% στην Ευρώπη, με την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία να αντιπροσωπεύουν τις πιο ισχυρές αγορές για τη μάρκα.

Αναφερόμενος στη νέα επιτυχία της εταιρείας, ο Paul Willcox, πρόεδρος της Nissan Ευρώπης, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «και το 2018 ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Το επίτευγμα της παραγωγής 3.000.000 Qashqai σε 10 χρόνια αποτελεί σημαντικό ορόσημο, παράλληλα με το ηλεκτροκίνητο Leaf που σημειώνει ρεκόρ προπαραγγελιών, με μία κάθε 10 λεπτά».

Ο P. Willcox υπογράμμισε ότι αναμένει αύξηση πωλήσεων το 2018 στην ευρωπαϊκή αγορά κατά 1%, στα 18,4 εκατομμύρια οχήματα, και στη Ρωσία κατά 7%, στα 1,8 εκατομμύρια.


Η Nissan στην Ελλάδα


Στη χώρα μας η ιαπωνική εταιρεία κατέκτησε το 2017 τη δεύτερη θέση στις ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων με μερίδιο αγοράς 8,2% και best seller μεταξύ των μοντέλων της το Qashqai, το οποίο ταυτόχρονα κυριάρχησε στην κατηγορία των C-SUV ως το πρώτο του είδους με 2.578 ταξινομήσεις. Ανάλογη πορεία αναμένεται και για το 2018, καθώς ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου θα ενισχυθεί με νέες τεχνολογικές εφαρμογές, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων την τεχνογνωσία της Nissan στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης.


Πηγή: tovima.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text