Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να αποκαταστήσει την ανοδική τάση των αρχών του έτους με επαναφορά του πάνω από τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί να αποκαταστήσει την ανοδική τάση των αρχών του έτους με επαναφορά του πάνω από τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε σήμερα (Παρ, 16/2) μας πείθει η αγορά για την δύναμή της καθώς ο ΓΔ ενισχύεται με πολύ ήπιο τρόπο (+0,33% στις 845 μονάδες στις 3.40 μμ) και με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο). Όσον αφορά του διεθνείς δείκτες έχουν παρόμοια εικόνα σαν του ΓΔ, οι μεν ευρωπαικοί έχουν μέχρις στιγμής ανακτήσει κατά μέσον όρο το 1/3 της μεγάλης διόρθωσης αρχών Φεβρουαρίου, οι δε αμερικανικοί κατά μέσον όρο το 1/3.

Το πρόβλημά μας στο ΧΑ είναι βασικά οι μειωμένοι τζίροι της ανοδικής αντίδρασης  αλλά και το σχετικά μεγάλο και απότομο βάθος, -7,40% στον ΓΔ, της διόρθωσης των αρχών Φεβρουαρίου όπου και δόθηκαν μεσοπρόθεσμα σήματα πωλήσεων στον ΓΔ.

Έχουμε την αίσθηση ότι θα είναι κοπιώδης και χρονοβόρος η ανάκτηση ολόκληρης της αναφερθείσας διόρθωσης με επάνοδο του ΓΔ στα πρόθυρα των 900 μονάδων. Εμείς θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις προσπάθειες των αγοραστών για ανοδο και αν λάβουμε μεσοπρόθεσμο σήμα επανεισόδου, θα το ακολουθήσουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στην μεγάλη άνοδο της ΕΕΕ, οι περισσότερες εμπορεύσιμες μετοχές, το 60% περίπου, κινείται αυτή τη στιγμή αρνητικά και το 40% θετικά ενώ δύο μετοχές, οι ΑΒΑΞ και ΕΕΕ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους, +4,50% και +3,50% αντίστοιχα, σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2,50%.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι οι δυο αναφερθείσες, ΕΕΕ και ΑΒΑΞ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους με πολύ μεγάλους όγκους, αλλά δεν διασπούν ανοδικά κάποια αντίσταση.

Όλες οι ανοδικές μετοχές κινούνται σήμερα σε ενδιάμεσο χώρο μεταξύ της κορυφής της 1ης Φλεβάρη (όπου ΓΔ = 886 μονάδες) και πυθμένα της 13ης Φλεβάρη (όπου ΓΔ = 821 μονάδες). Το ίδιο και οι καθοδικές, καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά μήνα ή διμήνου. Από αυτή την άποψη βρισκόμαστε σε μια ατασική φάση που σημαίνει αναμονή για εμάς τους trend followers.

Λίγες δε είναι οι μετοχές που τείνουν να δώσουν σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση εμφανούς αντίστασης (όπως οι ΤΕΝΕΡΓ, ΙΑΣΩ και ΥΓΕΙΑ) και μια είναι μόνον, η ΜΟΗ, που τείνει να δώσει σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης.

Επίσης, μετά την τριήμερη ανοδική αντίδραση του ΓΔ από τις 821 μονάδες έως τις σημερινές 845, λίγες μετοχές είναι πλέον υπερπωλημένες σε τιμή κάτω του -15% από το υψηλό αρχών Φεβρουαρίου.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν αναμονή.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text